Zuzana Smatanová vydala nový song.instagram/zuzanasmatanova
StoryEditor

Zuzana Smatanová vydala novú skladbu: Priznala v nej vlastný boj s duševným zdravím

13.10.2023, 09:00
Celebrity

Zuzana Smatanová pôsobí na slovenskej scéne už 20 rokov, a preto sa niet čomu čudovať, že má za sebou už množstvo vydaných albumov. Medzi nimi sa nachádza aj niekoľko úspešných skladieb, ktoré si zaľúbili mnohí fanúšici. Najnovšie vydala song s názvom Sľub, v ktorom priznala vlastný boj s duševným zdravím.

Slovenská speváčka Zuzana Smatanová má za sebou úspešný rok. Najprv prekvapila fanúšikov skladbou Tajomstvo a o čosi neskôr songom Gravitácia. Ešte predtým, než vydá nový album a zažije veľkolepý koncert, na ktorom oslávi 20 rokov na scéne, sa rozhodla vydať skladbu s názvom Sľub, ktorým všetkých ohromila. Dôvodom je najmä fakt, že v nej priznáva vlastný boj s duševným zdravím.

Sľub sebe samej

Skladba Sľub patrí k jedným z najosobnejších piesní Zuzany Smatanovej. Keďže v nej otvorene priznáva, že musela v minulosti bojovať so silnou depresiou a psychickým vyhorením, nie je náhoda, že sa ju vydala práve na Svetový deň duševného zdravia. „Je to môj osobný sľub sebe samej, že to musím zvládnuť, postarať sa o seba, a zachrániť sa,“ povedala Zuzana. Okrem príbehu, ktorý sa skrýva za piesňou Sľub, je zaujímavý aj jej videoklip. Ten si totiž speváčka nakreslila úplne sama. „Práve preto, že je to môj osobný príbeh, rozhodla som sa nakresliť si ho sama. Dej videoklipu sa odohráva v silnej búrke na rozbúrenom mori - vlny sú obrovské, nedokážem im vzdorovať, vypadnem z loďky, a bezmocne padám až na samé dno. Tam sa rozhodnem, kvôli sebe a mojim najbližším, pozbierať posledné zvyšky mojich síl, odraziť sa od dna, a vyplávať opäť nad hladinu,“ povedala Zuzana. Zároveň chcela skladbou vyzvať aj iných ľudí, ktorí si prešli ničím podobným, aby sa nebáli otvorene hovoriť o tom, ako sa cítia a požiadali o pomoc tak, ako urobila aj ona.

Dnes je silná a spokojná

Zuzana tvrdí, že k sebe v minulosti nemala veľkú úctu, bola na seba zlá a nepočúvala samú seba. Takmer dva roky robila veci nad svoje sily, a preto sa nečuduje, že psychicky aj fyzicky vyhorela. Našťastie, vďaka odbornej pomoci a odhodlaniu je dnes zdravá, silná a spokojná. „Cez túto životnú skúsenosť som našla cestu k sebaláske aj sebaúcte, objavila som vlastnú hodnotu, a teraz chcem pomáhať iným ľuďom, ktorí prechádzajú ťažkým obdobím, akým som kedysi prechádzala aj ja,“ povedala Zuzana. Práve z tohto dôvodu zložila pieseň Sľub, ktorú by si nemali vypočuť len ľudia so psychickými problémami, ale aj ženy, ktoré nie sú spokojné samy so sebou, svojím telom či životom. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 19:20