Herečka Eva Rysová navždy odišla.Profimedia
StoryEditor

Zomrela úžasná herečka Eva Rysová! Mala vážne zdravotné problémy

12.10.2023, 11:48
Celebrity

Skvelá herečka Eva Rysová (†91)​ sa pred rokmi stiahla z verejného života. Nebolo o nej počuť, neobjavovala sa na spoločenských udalostiach. Podľa blízkych bojovala so zdravotnými problémami, ktorým nakoniec podľahla.

Legendárna herečka Eva Rysová, ktorá naposledy hrala čipernú babičku v seriáli Búrlivé víno, zomrela po vážnych zdravotných problémoch.

Umelkyňa sa pred rokmi stiahla z verejného života. Po tom, čo v lete roku 2019 ohlásila po účinkovaní vo videoklipe Mira Jaroša koniec kariéry, na verejnosť o jej živote prenikali len minimálne informácie. Ozajstné trápenie pre ňu začalo v roku 2016 nešťastným pádom po ktorom prekonala krvácanie do mozgu.

image

Herečka Eva Rysová so speváčkou Sisou Sklovskou.

Profimedia

Pre neutíchajúce bolesti, točenie hlavy, problémy s dýchaním a srdcovým tepom, jej príbuzní zabezpečili odbornú asistenciu. Neskôr mala dve opatrovateľky. Dokázala byť však samostatná a vo svojom byte s úsmevom a radosťou prijímala návštevy. Jej stav sa, ale začal rapídne zhoršovať: ,,Zomrela dnes ráno v domove pre seniorov, do ktorého ju rodina pred časom umiestnila, keďže na tom bola zdravotne už veľmi zle. Pred pár dňami bola dokonca v nemocnici," potvrdil smutnú správu zdroj webu pluska.sk.

Eva Rysová sa narodila 16. augusta 1932 v Hajnáčke. Maturovala na gymnáziu v Lučenci. Čaro divadelných dosiek okúsila už ako gymnazistka, keď účinkovala v predstaveniach Divadelného súboru Timrava v Lučenci. Hoci pôvodne chcela byť architektkou, napokon zvíťazilo herectvo. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 17:02