Dominika Jurena.Instagram/Dominika Jurena
StoryEditor

Dominika Jurena: „Pôrod bol náročný a prekvapil nás“

08.10.2023, 08:00
Celebrity

Dominika Jurena sa už niekoľko dní teší z dcérky, Izabely. A hoci si materstvo a druhé bábätko naplno užíva, pár dní od pôrodu sa zverila svojim fanúšikom, že pôrod nebol práve najľahší. Aj keď bol pôrod plánovaný na úplne iný dátum, dieťatko sa na svet vypýtalo o niečo skôr.

Téma pôrodu je najmä medzi mamičkami stále obľúbená a každú jednu zaujíma jeho priebeh. Dominika čo to prezradila aj o tom svojom.

Plánovaná sekcia

Hoci mala Dominika plánovaný termín pôrodu na zaujímavý dátum, 10.10. 2024, malá princezná sa na svet vypýtala o niečo skôr a navyše nečakane. „Termín plánovanej sekcie som mala 10.10. ale pôrod vyzeral byť na spadnutie už koncom septembra. Tak sme sa s pani doki na poslednej poradni rozlúčili s tým, že ak sa do ďalšej kontroly “nerozpadnem”, vidíme sa.“ Na kontrolu v tehotenstve sa však už Dominika nedostavila. So svojou rodinkou prežila pomerne pokojný víkend. „ V sobotu som stihla všetko porobiť čo som mala v pláne, v nedeľu sme mali doma také mini posedenie keďže chalani oslavovali meniny a v pondelok sme klasicky začali nový týždeň s tým, že je to náš posledný týždeň v trojici. Celý deň som normálne fungovala ale k večeru ma začali chytať bolesti. Ako druhorodička som už viac -menej vedela o čo ide ale mali sme cca hodinu do kúpania a uspávania malého takže cieľ bol jasný - vydržať!“

image

Pôrod prišiel nečakane.

Instagram/Dominika Jurena

Spúšťač

Kým Dominikin manžel uspával ich prvorodeného syna, ona si šla dať sprchu, ktorá bola akýmsi spúšťačom ešte intenzívnejších kontrakcií. „Keď sme sa s mužom stretli v obývačke, povedala som mu, že do krásneho dátumu 10.10. asi nevydržíme a mali by sme volať našim a ísť do pôrodnice. Kontrakcie som mala také kvalitné 2-minútové s odstupom tak 3-4min.“ Po príchode do nemocnice budúcu dvojnásobnú mamu pripravili na pôrod. Počas neho aj po ňom bol pri nej stále manžel, ktorý ako sama hovorí, bol pre ňu veľkou oporou. A aj napriek tomu, že sa všetko zbehlo veľmi rýchlo, obaja majú z pôrodu krásny zážitok a je z nich krásna štvorčlenná rodina.

image

Dominika s dcérkou Izabelou.

Instagram/Dominika Jurena
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 17:03