Henrieta MičkovicováArchiv MAFRA
StoryEditor

Henrieta Mičkovicová otvorene o stárnutí v hereckom svete: Menej práce kvôli vráskam?

29.09.2023, 12:18
Celebrity

Obľúbená herečka Henrieta Mičkovicová​ (56) je stále jedna z najkrajších žien nášho šoubiznisu, ktorá sa radí k tým čo majú skvelú genetiku. Brunetka má len pár rokov pred šesťdesiatkou, no tento vek by jej rozhodne nikto netipoval.

Heňa Mičkovicová je na výslní desaťročia a dodnes sa jej meno spája s krásnou ženou, ktorá by akosi ani nestarla. Nie je to však len o tom, že by na sebe badala zmeny, ale všíma si aj pohľady ostatných. Tí vraj starnúce herečky akoby odsúvali nabok a nedávajú im ani také pracovné ponuky ako predtým. 

Onedlho bude mať šesť krížikov na chrbte a pribúdajúce roky si veľmi dobre uvedomuje. „Nie je to jednoduché sa vyrovnávať so starnutím v prípade žien, ktoré pracujú so svojím výzorom, alebo ich živí aj ich výzor, ale nejde len o to. Ale aby aj ženy vo vyššom veku sa neprestali cítiť ženami, lebo to je podľa mňa najdôležitejšie,“ povedala v rozhovore pre Top Star Heňa, ktorá cíti, že s vekom sa aj spoločnosť na ženy pozerá inak.

Tie pohľady sa jej veľmi nepáčia. „Žena môže byť ženou, aj keď má päťdesiat, šesťdesiat alebo aj sedemdesiat, a môže sa cítiť žensky a spoločnosť, teda hlavne naša, by to už mohla akceptovať,“ priznala partnerka herca Alexadra Bártu. Ten je od nej o 9 rokov mladší. V ich vzťahu je zrejmé, že o vekový rozdiel vôbec nejde.

image

Slovenská herečka Henrieta Mičkovicová a jej partner, herec Alexander Bárta.

Archiv MAFRA

Rieši rovnaké problémy

Úspešná herečka zo seriálov, divadla i filmov by prijala úlohu kde nemusí stvárňovať mladšiu ženu ako v skutočnosti je: „Mňa tie vrásky až tak veľmi netrápia, lebo v podstate, čo sa týka mojej práce, sa mi nechce vpasovávať do nejakých koľajničiek, ani nechcem hrať žiadnu dvadsať-, tridsať- alebo štyridsaťročnú. Ja by som prijala, nielen teda ja, ale aj moje kolegyne, aby boli aj ponuky pre nás staršie, ktoré sú adekvátne tomu, čo žijeme,“ priznala otvorene umelkyňa, ktorá sa vraj od mladších žien výrazne nelíši a rovnako ako ony, aj ona sa musí pasovať s bežnými životnými situáciami.

„Zo starnutia si hlavu nerobím, lebo si myslím, že by mi to nepomohlo,“ zasmiala sa.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 13:47