Hudobník s manželkou na premiére filmu.Profimedia
StoryEditor

Manželka Vaša Patejdla pehovorila: „Verte mi, že na taký rýchly odchod nebol nikto z nás pripravený.“

23.08.2023, 14:55
Celebrity

Odchod skvelého hudobníka a spoluzakladateľa skupiny Elán, Vaša Patejdla († 68) bol ako blesk z jasného neba. O svojej chorobe sa najprv nepodelil ani s najbližšou rodinou.

O zákernej chorobe sa nielen ona, ale aj samotný spevák dozvedeli doslova v hodine dvanástej. „Verte mi, že na taký rýchly odchod nebol nikto z nás pripravený,“ priznala otvorene. Patejdlova druhá žena Miluše sa stále z krutej rany osudu spamätáva: „Môjho manžela zasiahla nečakane a predovšetkým úplne skryto veľmi zákerná choroba. Jeho odchod bol zapríčinený dôsledkom celkového vyčerpania organizmu pri progresii zákerného zhubného ochorenia pankreasu. Diagnózu mu lekári oznámili 14 dní pred tým, než nastal ten osudný deň,“ priznala otvorene niekoľko dní po zdrvujúcej správe.

image

Miluše zverejnila spoločnú fotografiu so synom.

O diagnóze rakovina pečene vedel najskôr iba Vašo, potom ona a nakoniec to oznámili aj jeho trom synom. Rodina sa tak okolo chorého speváka zomkla a všetci verili, že sa z toho dostane. Choroba však postupovala tak agresívne a metastázovala do rakoviny pankreasu, že obrala rodinu aj fanúšikov o skvelého človeka a umelca. 

K Vašovým fanúšikom prostredníctvom sociálnych sietí prehovorila až teraz:. „Dovoľte mi, aby som poďakovala všetkým za podporu v týchto ťažkých chvíľach, ktoré prežívame po odchode môjho milovaného manžela a otca troch synov Vaša Patejdla. Vážime si všetkých, ktorí v týchto dňoch spomínajú nielen na neho samého, ale tiež na to, čo krásne za sebou zanechal, a navždy tak zostane v našich srdciach,“ napísala Miluše.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 02:51