Hudobník s manželkou na premiére filmu.Profimedia
StoryEditor

Manželka Vaša Patejdla pehovorila: „Verte mi, že na taký rýchly odchod nebol nikto z nás pripravený.“

23.08.2023, 14:55
Celebrity

Odchod skvelého hudobníka a spoluzakladateľa skupiny Elán, Vaša Patejdla († 68) bol ako blesk z jasného neba. O svojej chorobe sa najprv nepodelil ani s najbližšou rodinou.

Mal ešte veľa plánov a elánu

Skupina Elán sa ešte pred niekoľkými dňami tešila z vypredaných koncertov na rok 2024. Kapela totiž v rámci podujatia Elán 70 plánovala na budúci rok dva koncerty. V Bratislave a v Prahe. Dôvodom jednorazového návratu v roku 2024 mala byť oslava 70. narodenín Ráža a Patejdla.

"Áno, vy ste naše koncerty vypredali viac ako rok dopredu! Ako sme sa informovali u predpredajných sietí, je možné, že na koncerty nejaké vstupenky ešte k dispozícii budú, ale bude sa jednať iba o vrátené a nevyzdvihnuté rezervácie v počte niekoľko desiatok kusov - budete mať šťastie?" napísali oznam na Facebooku Elánu. Vašo mal najbližšie vystúpiť 2. septembra na festivale v Boskoviciach, 8. septembra mal vystúpiť na kúpalisku v Topoľčanoch a 30. septembra v Nových Zámkoch. A nedávno promoval veľké československé vianočné turné, kde mal navštíviť 13 miest, vrátane slovenských. Milovníci jeho hudby sa bohužiaľ vystúpení tohto velikána už nedočkajú.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
11. máj 2024 19:08