Herec Peter Batthyany
StoryEditor

Peter Batthány: „Ako žena by som nebol dobrý. Muži potrebujú loviť.“

26.07.2023, 20:00
Celebrity

Rozmýšľali ste niekedy nad tým, ako nás vidia muži v strednom veku? Ako prežívajú obdobie, keď sú single a sú otvorení novému vzťahu? Herec Peter Batthyany (57) nebol skúpy na slovo a podelil sa o svoje názory a pocity.

A čo nevera? Ako sa na ňu dívaš?

Mnohí ňou riešia krízové stavy vo vzťahu, myslia si, že tým vyriešia svoj pôvodný problém. Ale veľmi sa mýlia. Ten, kto to urobil, sa bude v konečnom dôsledku cítiť zle, bude ho prenasledovať pocit viny. Ak sa partner o tom dozvie, zraní ho to.

A znova sme pri tom, do akej miery sme empatickí voči svojim partnerom a nakoľko sme ochotní pracovať na vzťahu, aby nezhorel, ak sa objavia problémy. Keby si mal hypoteticky možnosť stať sa ženou, bral by si to?

Ja by som ako žena nebol dobrý, bol by som stále chlap. Preto milujem na ženách ženskosť a vážim si, keď žena dokáže vytvárať ženské hodnoty. Sú veci, ktoré mužovi nikto iný nemôže dať, ani ten najlepší kamarát. Preto potrebujeme ženy, napokon, narodili sme sa ženám. Prvé vnímanie sveta sa dialo prostredníctvom našich mám. Každá mama svoje deti miluje bez výhrad, dáva im pocit istoty a lásky. Podľa mňa toto hľadá každý chlap aj v partnerke. Platí to aj opačne – dievčatá hľadajú v mužovi vzor otca. Samozrejme, deje sa to v podvedomí, ale funguje to tak.

Hoci si single, jednu ženu svojho života máš. Je to tvoja vnučka Viky. Je to úplne iný rozmer lásky, ako ho prežívaš?

Mať vnúčatá je krásny odkaz do budúcnosti, ktorý by sme chceli mnohí mať. Som rád, že mne a mojej exmanželke Jarke bolo toto šťastie dopriate a naša dcéra Petra nás obdarovala krásnou vnučkou. Je to úžasný pocit a veľmi si ho užívam. Na vlastnej koži som sa presvedčil, že je pravda, čo sa hovorí – že pri vnúčatách máme šancu dobiehať, čo sme pri vlastných deťoch zameškali.

Aj moje deti o veľa prišli, lebo keď boli malé, musel som byť alfa samec a musel som každý deň loviť mamuty, aby som uživil rodinu. Veľa z ich detstva a výchovy mi ušlo, ale dnes mám, chvalabohu, viac času a s radosťou ho venujem malej Viky. Čo ťa naučila táto malá žena? Že si nemám robiť zbytočný stres, že život i tak plynie a napriek všetkému je dokonalý. A najmä, ukázala mi, čo je to bezvýhradná láska a čistota. Je to nádhera a ja si tento pocit veľmi užívam.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
09. máj 2024 13:16