§§
StoryEditor

Marianna Ďurianová prehovorila o svojej slabej stránke. Kompenzuje to schodami

09.07.2023, 16:00
Celebrity

Ženský element je vždy prínosom, hovorí známa moderátorka Marianna Ďurianová (46). Najdôležitejší prvok je podľa nej úsmev. Ten spraví každú ženu krásnou. Na štíhlej postave nebazíruje. Dodržiava pár pravidiel, ktoré jej fungujú. Nevie si odpustiť sladké cukríky. Kompenzuje to schodami. Prečítajte si exkluzívny rozhovor o kráse, športe, ženskosti a synovi Romankovi (11).

Cítite vekom, že je ťažšie udržiavať si štíhlu líniu?

Samozrejme, že áno. Metabolizmus sa vekom spomaľuje a s tým súvisí aj ukladanie tuku, a najmä sa menia partie, na ktorých sa ukladá. Ja som sa najlepšie cítila medzi 35. a 41. rokom. Nemusela som sa vôbec snažiť a moje telo bolo stále rovnaké, štíhle, pružné. Súvisí to možno aj s tým, že pri malom dieťati, ktoré som v tom období mala, som sa pohybovala oveľa viac, bolo menej času na víno... (smiech) Aktuálne mi veľmi pomáhajú aj výživové doplnky, ktoré užívam, a príval energie mi dodáva karnozín, na ktorý sa spolieham, že mi predĺži mladosť.

Čo ešte podľa vás robí ženu krásnou?

Určite úsmev. Každý sa radšej pozrie na ženu, ktorá vysiela príjemný, veselý a pohodový signál, ako na tú, ktorá je večne zamračená, namosúrená so stiahnutými perami a zaseknutými sánkami. Krásna žena nemusí byť zákonite fyzicky pekná, ale má pozitívne vyžarovanie, jej aura je hrejivá. Krásna žena vzbudí pozornosť, aj keď sa o to vôbec nesnaží.

Marianna je vraj cieľavedomá, sebavedomá, inteligentná a aktívna...

Aj tu u mňa platí, že všetko s mierou. Nie je mi blízke nič, čoho je veľa. Takže áno, som cieľavedomá, sebavedomá, inteligentná aj aktívna tak, aby som sa v tom cítila komfortne. Nič nepreháňam, hoci jasné, že sú chvíle, keď treba pritlačiť, ale potom to zasa treba vykompenzovať opačným pólom.

Túži po prestíži, úspechu, zbožňuje, ak ju ľudia obdivujú. Niekedy svoje skutky robí len preto, aby sa jej dostalo uznania...

Tak táto charakteristika ma celkom pobavila. Lebo obranný mechanizmus hneď zafungoval a prvé nutkanie bolo poprieť to. Ale keď sa nad tým lepšie zamyslím, asi to platí na všetky mená aj nemená. Veď kto by nemal rád, keď ho iní pochvália, ocenia a prejavia obdiv? Všetci sme tak trochu samoľúbi a potrebujeme pohladkať ego. Dôležité však je, ako to človek spracuje. Ak ho to motivuje, je to dobre, no ak si povie, však ja už nič nemusím, aj tak som skvelý/skvelá, môže to byť škodlivé. Mám dostatočne vyvinutú sebareflexiu, takže si pozitívne ohlasy na čokoľvek v mojej súvislosti užijem, ale viem s tým adekvátne naložiť. Čo ale u mňa určite neplatí, je, že robím dobré skutky len pre uznanie. Až v takej miere pre mňa dôležité nie je.

 

Medzi ženami nemá množstvo kamarátok. Vidia v nej väčšinou sokyňu.

U mňa to neplatí, mám veľa kamarátok a tie vedia, že keď sme kamarátky, nemajú dôvod obávať sa. V tomto ohľade mám silné morálne zásady. Kiežby všetky mali!

Váš syn Romanko prichádza do veku tínedžera. Prežívate v súvislosti s týmto jeho vekom ťažké obdobie?

Zatiaľ ťažké chvíle neprišli. Respektíve naposledy som ich riešila, keď mal dva roky a prišlo obdobie vzdoru. Odvtedy ide všetko až podozrivo hladko. Romi je perfektný parťák, je veľmi vnímavý a dosť rozumný na to, aby veľmi skoro pochopil, že pohoda vo vzťahu je príjemnejšia ako konflikty a zbytočné pnutie. No hádam to takto vydrží a prejdeme bez ujmy aj pubertu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. máj 2024 02:13