§§
StoryEditor

Marianna Ďurianová prehovorila o svojej slabej stránke. Kompenzuje to schodami

09.07.2023, 16:00
Celebrity

Ženský element je vždy prínosom, hovorí známa moderátorka Marianna Ďurianová (46). Najdôležitejší prvok je podľa nej úsmev. Ten spraví každú ženu krásnou. Na štíhlej postave nebazíruje. Dodržiava pár pravidiel, ktoré jej fungujú. Nevie si odpustiť sladké cukríky. Kompenzuje to schodami. Prečítajte si exkluzívny rozhovor o kráse, športe, ženskosti a synovi Romankovi (11).

V športovej relácii RTVS pôsobíte už päť rokov, čiže ste tam už ako ryba vo vode?

Samozrejme, cítim sa v športových témach oveľa lepšie ako na začiatku práce v tejto redakcii, ale svojich kolegov určite nikdy nedobehnem, pretože sú to super odborníci v športe. Ja sa pohybujem skôr po povrchu, keďže v podstate prichádzam do kontaktu so všetkými druhmi športu.

RTVS má v športovej redakcii viacero žien. Na obrazovke to má pre diváka väčšiu iskru. Dávno neplatí, že šport je iba doménou mužov.

Som si istá, že ženský element v akejkoľvek oblasti je vždy prínosom. A to hovorím bez najmenšieho náznaku feminizmu alebo potreby emancipácie. Ženy dokážu do priestoru aj do témy priniesť nový rozmer, iný pohľad i náboj. Je to logické, muži majú svoje charakteristiky a ženy takisto. Platí to aj opačne, keď sa napríklad v kolektíve učiteliek objaví kolega, hneď sa zmení energia. Medzi svojimi kolegami aj kolegyňami sa cítim veľmi príjemne, veľa sa spolu nasmejeme, vieme si vzájomne pomôcť. Všimla som si, že chlapci sa snažia byť verbálne slušnejší, keď sme my kolegyne nablízku. Ohlas od divákov je tiež veľmi pozitívny.

Ktoré športy sledujete podrobnejšie?

Rada si pozriem tenis. Medzi mojich obľúbencov patrí Djokovič a Tsitsipas. V poslednom čase u nás doma aktívne aj pasívne rezonuje futbal, keďže môj syn začal prejavovať zvýšený záujem o tento šport. Milujem krasokorčuľovanie. To som pozerávala už ako malé dievča. No a tiež bežkovanie, môj otec je totiž bývalý juniorský reprezentant práve na bežkách, takže tento šport sme doma sledovali odmalička.

Venujete sa niektorému zo športov aktívne?

Po joge som presedlala na posilňovanie. Dvakrát do týždňa cvičím vo fitnescentre pod dohľadom trénerky. Musím povedať, že som v tom po dlhom čase opäť objavila čaro. Teším sa na ľudí, s ktorými sa tam stretávam, teším sa na ten pocit po tréningu. Som na seba hrdá, že aj keď sa mi niekedy nechce, prekonám sa a idem. A, samozrejme, motivuje ma aj to, že na sebe vidím výsledky.

Skúsme sa pozrieť, aké ľudské vlastnosti vášmu menu pripisujú rôzne zdroje. Podľa nich Marianna býva mimoriadne krásna. Svojím šarmom popletie množstvo hláv. Toto na vás podľa mňa sedí.

No keď myslíte.... nebudem sa brániť (smiech).

Peknú postavu máte iba vďaka športu? Alebo je za tým striktná životospráva?

Ďakujem veľmi pekne za kompliment. Priznám sa, že sa snažím svoju váhu nesledovať. Lebo hneď ako sa začnem vážiť, okamžite priberiem (úsmev). Tým, že mi príliš nechutia nezdravé, mastné či vyprážané jedlá, tak prirodzene inklinujem k zdravej, ľahkej strave. Keď som dojčila syna, vylúčila som zo stravy chlieb a pečivo a odvtedy ho jem veľmi sporadicky. Nič si úplne neodopieram, keď mám chuť na fastfood, dám si ho. Ale všetko s mierou. Stravu mám dosť vyváženú, pohyb mám tiež, pijem veľa vody a snažím sa tým celým nejako zvlášť nezaoberať. Mojím „hriechom“ sú sladkosti. Tie si nechcem odoprieť, ale keďže bývam na štvrtom poschodí, aspoň chodím pešo, aby som ten cukor z gumených cukríkov spálila.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 14:29