Danielova exmanželka Slávka Halčáková sa neubránila slzám.Profimedia
StoryEditor

Posledná rozlúčka v SND s Danom Heribanom. Desiatky hercov v slzách, dorazila aj exmanželka Slávka Halčáková

31.05.2023, 11:33
Celebrity

Kolegovia pochovali obľúbeného herca Dana Heribana (43†), ktorý nečakane skonal minulý týždeň na zástavu srdca. Rodina ho v úzkom kruhu pochovala cez víkend v Suchej nad Parnou. Kolegovia a kamaráti sa s ním prišli rozlúčiť včera do Slovenského národného divadla. Dorazila aj exmanželka Slávka Halčákova.

Pre budovou SND sa včera zišli desiatky umelcov. Už pred jedenástou hodinou začali prichádzať známe tváre s kyticami, zarmútení a v slnečných okuliaroch. Herci venovali jeho manželke Kamile podporné objatia. Na poslednú rozlúčku dorazila i Danova exmanželka Slávka Halčáková, ktorá slnečné okuliare nezložila ani v interiéri. Na jej tvári bolo badať veľké zarmútenie. Jeho herecká kolegyňa Petra Polnišová sa prihovorila zlomeným hlasom: „To ticho, čo zostalo po tebe, je ohlušujúce, uviedla herečka Petra Polnišová." Prítomní si počas poslednej rozlúčky pripomenuli Danovu tvorbu i jeho pesničkami

Pohreb sa končil za neutíchajúceho potlesku.

Ojedinelá diagnóza

Štyridsaťtriročný herec a hudobník Daniel Heriban zomrel na zástavu srdca. Príčina úmrtia nebola hneď známa, až výsledky pitvy ukázali, že išlo o ojedinelú diagnózu – akútnu disekciu aorty, teda trhlinu v hlavnej tepne srdca. Deň pred smrťou sa sťažoval na bolesti chrbta. Lekári ho poslali domov s tým, že nič nenašli. Na druhý deň mu už bohužiaľ privolaná záchranka nevedela pomôcť. 

Muži si ohrozenejší

Toto ochorenie sa prejavuje náhlou bolesťou na hrudníku, vo vrchnej časti chrbta alebo medzi lopatkami, ktorá smeruje do krku alebo smerom dolu po chrbte až do brucha a panvy. Bolesť býva zvyčajne ostrá, trhavá, veľmi silná. Výskyt disekcie aorty nie je častý a väčšinou postihuje starších pacientov, skôr mužov. Dokonca až dvakrát častejšie ako ženy. Problémom je, že symptómy sa môžu ľahko zameniť s inými ochoreniami. Z tohto dôvodu môže byť pacient diagnostikovaný neskoro, čo znižuje šancu na jeho prežitie a úspešné vyliečenie.

Dva roky manželstva

Herečka Slávka Halčáková a Dano Heriban sa dali dokopy v roku 2003. Približne po 2 rokoch randenia prišla svadba a o ďalšie dva roky, bohužiaľ, rozvod. Herci si však nikdy navzájom nevenovali v médiách žiadne nepekné slová. Slávka sa až po niekoľký dňoch vyjadrila k nešťastnej udalosti. „Leť... Ďakujem ti, že sme kúsok cesty prešli spolu...aj vďaka tebe som tou Slávkou, ktorou som teraz. Ešte nenachádzam slov...vyprevádzam ťa s láskou...leť...," napísala Halčáková na sociálnej sieti.

FOTO z SND v GALÉRII

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 17:51