Jana Hubinská Profimedia
StoryEditor

Herečka Jana Hubinská prehovorila o zlatokopkách. Takáto je jej skúsenosť

15.05.2023, 10:13
Celebrity

Obľúbená herečka a speváčka prekonala ťažké životné obdobie. Čo jej vie zaručene pomôcť v náročných situáciách? Prezradila nám tiež, ako vníma zlatokopky či aký vzťah mala so svojou mamou.

Na televíznych obrazovkách v súčasnosti žiarite ako Matilda Hermann v jojkárskej Nemocnici. Naposledy ste sa však v niektorom z našich seriálov objavili v roku 2018 v Inšpektorovi Maxovi. Neprekážalo vám, že naši tvorcovia na vás akoby celé roky zabúdali?

Moja profesia a práca je mi zmyslom, liekom aj radosťou. 27 rokov som pendlovala niekoľkokrát do týždňa medzi Prahou, kde som točila a hrala v divadle a Bratislavou, kde som hrala v divadlách a trošku točila. Samozrejme, že mi posledné roky práca veľmi chýba, ale hovorím si, že možno dozrel čas, aby som sa venovala viac aj sama sebe. Tak sa to učím (úsmev).

Matilda je postava, ktorá nevyniká práve v najlepšom svetle. Je to matka, ktorá dokázala opustiť jedného zo synov, vykľula sa z nej dokonca zlatokopka. Ako na vás spočiatku pôsobila?

Najskôr som si hovorila, že taká žena ani nemôže existovať. Na jednej strane krkavčia matka, na druhej strane opičia láska k mladšiemu synovi a k tomu ženská hystéria a teatrálnosť ako bonus (smiech). S každou ďalšou scénou som si ju však viac a viac zamilovala. Dokážem sa na nej herecky vyblázniť.

Prezradíte, čo si myslíte o zlatokopkách?

Neviem. Nie je to môj bod záujmu, ale vďaka Matilde už viem, že to nie je celkom jednoduchý život (smiech). Asi také dámy žijú v tom, že je prirodzené, aby sa o nich niekto druhý postaral, živil ich, aby boli stredobodom vesmíru a možno že majú život aj v niečom jednoduchší, ale možno je to všetko aj celkom inak. Ľudia sú rôzni.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 16:19