Moderátorka Martina Zábranská a Adam Bardy.
StoryEditor

Moderátorka Martina Zábranska a Adam Bardy nám povedali všetko o láske a sklamaniach

14.02.2023, 08:01
Celebrity

Všetci ju žijeme. Každý v inej podobe, dokonca každý vo viacerých podobách. Tak sme sa o láske porozprávali s Adamom Bardym a Martinou Zábranskou, ktorých láska spája v seriáli Mama na prenájom. V súkromnom živote si zažili s láskou trápenia. Moderátorka Maca Zábranská povedala kedy zažívala od mužov najväčšie sklamania a odmietnutia.

Dnes mnohí vyznávajú teóriu, že manželstvo je prekonané a nemoderné. Aký je váš názor?

Martina: Dnes má človek tak veľa možností, že to má vplyv aj na partnerský život. Neviem. Asi je jednoduchšie zo vzťahu odísť ako na ňom pracovať. Ľudia by sa mali vedieť rozchádzať, lebo keď dvaja k sebe raz nepatria, tak sa aj na hlavu môžu postaviť a nebudú sa milovať. Ale ľudia chcú mať niekedy otvorené zadné vrátka, chcú mať možnosť výberu, nechce sa im drieť na vzťahu, keď môžu mať nový, lepší. Poznám veľa párov, ktoré túžia po tradičnej rodine, manželstve, deťoch a chcú spolu zostarnúť. Možno nechcú svadbu z iného dôvodu, nepotrebujú manželstvo na to, aby vedeli žiť v plnohodnotnom vzťahu. Ale za mňa sú svadba a manželstvo jedno z najväčších vyjadrení dôvery partnerovi, je to oslava ich lásky, takže asi môžem tvrdiť, že som fanúšik svadieb.

Adam: Úplne rešpektujem každého názor, ale ja sa s ním nestotožňujem. Práve naopak, myslím si, že fungujúci vzťah založený na podpore partnerov vytvára ideálne prostredie na to, aby človek mohol fungovať a rásť aj mimo neho.

Veľkou záhadou je láska na prvý pohľad. U niekoho funguje, ale sú i takí, ktorí na zaľúbenie potrebujú dlhší čas. Čo si myslíte vy, je lepšie podľahnúť prvému okúzleniu alebo radšej ísť do vzťahu opatrne a s rozumom?

Martina: Láska na prvý pohľad je len poblúznenie, náklonnosť a chémia. Skutočná láska sa buduje a prichádza časom. Zaľúbenosť prerastie v lásku. Podľahnutie prvému okúzleniu sa nevylučuje s opatrným spoznávaním. Nemusíme sa hneď nasťahovať alebo vydávať. Môžete sa vzájomne spoznávať aj okúzlení.

Adam: Tiež je to veľmi individuálne. Mne sa to osvedčilo, už som s láskou na prvý pohľad siedmy rok, takže ak sa pýtate mňa, tak to funguje.

Rany z lásky... máte s tým skúsenosť?

Martina: Rany z lásky? To je telenovela, ktorú som milovala!:-D Asi som nezažila neopätovanú lásku do takej miery, že by som zatrpkla alebo sa z toho nevedela dostať. Nikdy som nikoho neprosila, aby ostal, lebo keď ma môj partner nemiluje, prečo by som s ním chcela ďalej byť? Jediný raz partner nechal mňa, bolo to v mojom prvom vážnom vzťahu. Mrzelo ma to, ale v podstate som cítila, že niečo nie je v poriadku, takže som sa s tým musela vyrovnať a išla som ďalej. To je život. A bolo to to najlepšie, čo sa mi mohlo stať.

Adam: Nie. Našťastie.

Existuje také klišé, ktoré tvrdí, že v šoubiznise nie je možné mať stabilný partnerský vzťah, i keď je mnoho príkladov, ktoré ho vyvracajú. Je nejaký pár v šoubiznise, ku ktorému vzhliadate a je pre vás vzorom? 

Martina: Žiadnemu z párov šoubiznisu nevidím do kuchyne, takže nemám priestor na vzhliadanie, neviem, ako to majú za zavretými dverami. Navyše v bulvári sa toho popíše veľa nepravdivého, takže možno aj páry, ktoré nepôsobia šťastne, šťastné sú. Ale, samozrejme, komukoľvek v stabilnom šťastnom vzťahu fandím.

Adam: Vôbec to tak nevnímam. Existuje veľa párov, ktoré toto tvrdenie ukážkovo vyvracajú, veľa z nich poznám osobne a nevidím dôvod, prečo by to nebolo možné. Ak je vzťah založený na (skutočnej) dôvere oboch partnerov, určite to možné je

Žijete v partnerskom vzťahu. Čo ste si na svojom partnerovi všimli ako prvé, čím vás dostal?

Martina (partner český herec Jiří Dvořák): Prvýkrát sme sa stretli na pľaci, na natáčaní filmu Šťastný smolař. Bol to môj prvý veľký herecký projekt a prvý film vôbec. Navyše tam hrali samé české hviezdy, takže som bola hanblivá ako malé kuriatko vo veľkom svete. A hneď ako prišiel Jirka, tak ma v momente odrovnala jeho charizma, hlas a prejav, jeho láskavosť a prístup... a po prvej ostrej, samozrejme, aj jeho herecký výkon.

Adam (manželka Bibiána): Je ťažké vypichnúť jednu vec, ale ak musím, tak okrem fyzickej krásy asi neobyčajná ľudskosť. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 12:48