Herec Lukáš VaculíkProfimedia - Standardni obsah
StoryEditor

Lukáš Vaculík otvorene o vzťahoch: „Chlap by mal byť oporou tomu, s kým žije.“

29.12.2022, 13:25
Celebrity

Herec Lukáš Vaculík je typ českého playboya slušniaka pre teenagerov socializmu, ktorý sa postupom času prehrýzol až k rolám hrdinov stredného veku a momentálne už aj elegantne šedivejúcich oteckov. To je v skratke a nadsadení herecká kariéra Lukáša Vaculíka, muža, ktorého tvár v osemdesiatych rokoch zdobila nejedná dievčenská izbička.

Počúvame dnes aj také reči, že muži už nie sú to, čo boli. Že sú málo galantní, že nedávajú najavo ženám úctu a vďaku. Že sú buď príliš hrubí, alebo zasa, naopak, málo mužní a príliš jemní. Správny muž – aký by mal byť?

Ježišmárja, to ja neviem! Takto som nikdy mužov neskúmal. Myslím si však, že každý chlap by mal byť oporou tomu, s kým žije. Viete, synovi som vždy hovorieval: mne je úplne jedno, čím budeš. Mám len prianie, aby si robil niečo, čo ťa bude baviť, pretože to ovplyvní celý tvoj život. Buď sa budeš usmievať, alebo budeš chodiť po svete nahnevaný. A druhá vec, ktorú som mu kládol na srdce, aby bol slušný chlap. Ale čo je to slušný chlap? Myslím si, že slušný chlap je najmä férový. K sebe aj k druhým. Nekradne, nepovyšuje sa nad ostatných, nie je ignorant, nerobí druhým zle. My sme zamladi robili „blbosti“. Mali sme sedemnásť-osemnásť rokov, opili sme sa a boli sme hluční, dospelí sa na nás hnevali a krútili hlavami, že čo z nás vyrastie. Ale my sme sa chceli iba baviť, smiať sa. Nikdy sme ne chceli pre zábavu niekomu ublížiť, napríklad zbiť nejakého dedka. Neboli sme zlí. Nikdy.

 

Pozrime sa aj na ženy... čo na nich najviac obdivujete?

Všetko...

 

A čo, naopak, na nich neznášate?

Môj kolega raz povedal, a hovoril mi z duše, že je rád, keď dnes ženy vyzerajú ako ženy a aj sa správajú ako ženy. A to je zároveň aj odpoveď na to, čo na nich nemám rád.

image

Lukáš Vaculík v divadle.

Profimedia - Standardis

 

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 02:29