Hana Gregorová
StoryEditor

Hana Gregorová povedala, ako to má na Vianoce s mladým priateľom Koptíkom a či bude svadba!

11.12.2022, 05:00
Celebrity

Vyzerá to u nej ako v rozprávke! Hana Gregorová (70) miluje Vianoce a slávnostnú výzdobu si vo svojom dome v maďarskej Rajke užíva až do marca. Obľúbená herečka tentoraz prezradila aj to, ako u nej vyzerajú najkrajšie sviatky v roku, na akú rozprávku nedá dopustiť a či plánuje svadbu s partnerom Ondrejom Koptíkom (38).

Ste známa milovníčka Vianoc a doma rozhodne výzdobou nešetríte...

Áno, to som, pre mňa sú Vianoce ten najkrajší gýč, v ktorom je všetko povolené. Niekedy mi výzdoba domu trvá aj dva týždne. Všade mám veľa svetielok, nechýba ani veľký snehuliak či nafukovací dedo Mráz. Doma máme až päť vianočných stromčekov a všetko poriadne vyčačkané. Aj preto sa na každé Vianoce veľmi teším. Ešte síce neviem, či prídu deti, to ešte uvidíme, podľa ich pracovných povinností... Ale isté je, že uvarím dobrú vianočnú večeru a potom sa stretneme s kamarátmi u nás v Rajke a dáme si spolu druhý vianočný chod.

A čo vianočné stromčeky? Kupujete živé?

Nie, zdobím zásadne umelé stromčeky. Doma mám vo váze živé iba vetvičky, aby to u nás pekne voňalo. A aj tie, samozrejme, poriadne vyzdobím. A ako u vás vyzerá klasické štedrovečerné menu? Kapor musí byť, toho jem len raz v roku, mám rada šupiny pre šťastie. Avšak keď ho zabíjajú, nikdy sa tomu neprizerám. Na Štedrý večer ho vypražím, k tomu ešte rezne a majonézový šalát. A, samozrejme, tradičnú slovenskú kapustnicu. Mám rada aj starú českú kuchyňu, jedlo zvané kuba, zložené z krúp, hríbov a cesnaku.

Varí s vami aj váš priateľ Ondřej Koptík?

Nie, na Vianoce varím iba ja.

image

Československý ples 2020.

Archiv MAFRA

Dodržiavate nejaké vianočné zvyky?

Vôbec. Hlavne, nech je pohoda! Celý deň púšťam vianočnú hudbu, potom sa v pokoji najeme, ľahneme si a pozeráme sa na televíziu.

Sledujete rozprávky?

Áno, ak idú nejaké dobré. Obľubujem Princa a večernicu, keďže v ňom hrá môj Mrakomor (Radoslav Brzobohatý, pozn. red). Rozprávky mám veľmi rada, obzvlášť tie od Zdeňka Trošku, takže v tomto som klasik. A teším sa aj na moju obľúbenú Lásku nebeskú.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
11. apríl 2024 21:19