Herečka zomrela na rakovinu.
StoryEditor

Vo veku 71 rokov zomrela Kirstie Alley, herečka, ktorá natáčala aj svoju šou o chudnutí a priberaní

06.12.2022, 10:36
Celebrity

Kirstie Alley, ktorá získala cenu Emmy za rolu vo filme „Cheers“ a hrala vo filmoch vrátane Pozri kto to hovorí, zomrela v pondelok. Mala 71 rokov. Alley zomrela na rakovinu, ktorú jej diagnostikovali iba nedávno.

„Ako ikonická herečka bola na obrazovke, bola ešte úžasnejšou matkou a babičkou,“ uvádzajú vo vyhlásení jej deti. V rokoch 1987 až 1993 hrala po boku Teda Dansona ako Rebecca Howe v obľúbenom sitcome o bostonskom bare „Cheers“.Rola odštartovala jej kariéru. Alley za túto rolu v roku 1991 získala cenu Emmy za najlepšiu herečku v hlavnej úlohe v komediálnom seriáli. „Ďakujem len Bohu, že som nemusela čakať tak dlho ako Ted," povedala herečka. 

V komédii Pozri, kto to hovorí z roku 1989, ktorá jej výrazne pomohla v kariére, hrala matku dieťaťa, ktorej vnútorné myšlienky vyjadril Bruce Willis. Objavila sa aj v pokračovaní z roku 1990 „Pozri, kto hovorí tiež“ a v ďalšom v roku 1993 „Pozri sa, kto teraz hovorí“.

John Travolta, jej kolega z trilógie, jej vzdal hold v príspevku na Instagrame: „Kirstie bola jeden z najzvláštnejších vzťahov, aké som kedy mal," povedal Travolta spolu s fotografiou Alley. Milujem ťa Kirstie. Viem, že sa ešte uvidíme," dodal. Dvojica k sebe cítila silnú náklonnosť, ale nikdy to neprerástlo vo vážnejší vzťah. V tom čase totiž bola Kirstie vydatá za Parkera Stevensona, zatiaĺ čo Travolta si v roku 1991 zobral herečku Kelly Preston, ktorá zemrela v roku 2020 na rakovinu prsníka.

Neustále bojovala s kilami

Hrala tiež fiktívnu verziu seba samej v seriáli Showtime „Fat Actress“, ktorá čerpala z jej verejného a mediálneho zaobchádzania s jej priberaním a chudnutím.

Rovnakým námetom sa zaoberala v roku 2010 v seriáli reality A&E „Kirstie Alley’s Big Life“, ktorý zaznamenával jej pokus schudnúť a spustiť program na chudnutie, keď pracovala ako slobodná matka v nekonvenčnej domácnosti, ktorej súčasťou boli aj domáce lemury. Alley povedala, že súhlasila s predstavením čiastočne kvôli dezinformáciám o nej, ktoré sa stali základom bulváru.

Alley bola vydatá za svoju lásku zo strednej školy v rokoch 1970 až 1977 a potom za herca Parkera Stevensona v rokoch 1983 až 1997. V roku 2010 pre agentúru AP povedala, že ak by sa znova vydala: "Opustila by som toho chlapa do 24 hodín, pretože som si istá, že by mi povedal, aby som niečo nerobila." 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 23:57