Marína Kráľovičová sršala celý život pozitívnou energiou.Profimedia - Standardni obsah
StoryEditor

Opustila nás skvelá herečka Marína Kráľovičová. Dožila sa neuveriteľných 95 rokov!

06.12.2022, 07:51
Celebrity

Slovenský umelecký svet zasiahla mimoriadne smutná správa. Rodáčka z obce Čáry na Záhorí naposledy vydýchla vo veku 95 rokov. Herečka Mária Kráľovičová zomrela v pondelok večer. Posledných niekoľko mesiacov žila v domove pre seniorov v bratislavskom Starom Meste.

Jej deti Jana a Miro, ju presťahovali do domova keďže ju pre vysoký vek už nechceli nechávať samu. Aby sa jej nič neprihodila. Predsa len, tam mala opateru 24 hodín denne. Marína Kráľovičová vyštudovala a na meštianskej škole začala pracovať ako holička a neskôr sa zamestnala ako predavačka v odevoch. Všetko zmenil inzerát v novinách o konkurze na miesto herečky, ktorý napokon aj absolvovala. Porotu na čele s Andrejom Bagarom rozosmiala a zaujala natoľko, že po krátkej dobre prišiel list z divadla, že je prijatá. Do Komorného divadla Martin prišla 15. augusta 1945. Tu pôsobila dva roky, potom začala navštevovať Štátne konzervatórium v Bratislave, odbor herectvo a už počas štúdia v roku 1948 sa stala členkou Slovenského národného divadla, ktorému už ostala navždy verná a zožala v ňom tisíce potleskov. 

Na pôde SND stvárnila množstvo nezabudnuteľných postáv lyrického, dramatického, tragického, tragikomického i komického charakteru. Zažiarila približne v 400 úlohách.

Pani herečka, Marína Kráľovičová milovala módu. Vždy bola oblečená ako zo škatuľky. Nezanedbávala vlasy ani make up. Dokonca do vysokého veku chodila iba na opätkoch. Až keď ju vo vyššom veku začali bolieť nohy začala striedať topánky na opätku s nižšími. Vydržala to však obdivuhodne dlho.

V GALÉRII nájdete FOTO aká bola Marína za mladi kočka

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 05:05