Zdena Studenková miluje sviežu módu.
StoryEditor

Herečka Zdena Studenková končí po 44 rokoch v Slovenskom národnom divadle. Prečo?

27.11.2022, 16:05
Celebrity

Pred časom otriaslo hereckou scénou odvolanie Mateja Drličku, ktorý zastával roky post generálneho riaditeľa SND. Koniec jeho šéfovanie dožralo hereckú divu natoľko, že sa rozhodla povedať národnému divadlu zbohom.

Famózna herečka Zdena Studenková je radikálna žena. Nenechá si skákať po hlave a jednoznačne dokáže dať najavo, že všetko má svoje medze. Odvolanie Drličku z postu šéfa sa väčšine umelcov nepáčilo a dali to protestom jasne najavo. Zdena, ale neostala iba pri slovách. Prešla k činom.

Národné divadlo bolo pre ňu hereckým domovom už od vysokej školy. Prešla si v ňom stovkami úloh. Zožala tam nespočetne veľa aplausov. Tomu je však koniec. Po neuveriteľných 44 rokoch na doskách SND končí. ,,Áno, dala som výpoveď. Momentálne mi plynie výpovedná lehota. Moje angažmá v Činohre SND bolo vždy motivované úžasným súborom, zloženým z tých najlepších hercov. SND mi prinieslo veľa skvelých hereckých príležitostí. Mohla som byť súčasťou nádherných predstavení a spolupracovať s vynikajúcimi režisérmi i ďalšími špičkovými umelcami,“ povedala pre Nový Čas.  

Politický boj?

Dôvodom Drličkovho odchodu mal byť jeho výrok na medzinárodnej konferencii organizácie Opera Europe v Budapešti, že politici „nanešťastie ešte dýchajú“. Podľa Drličku je však v skutočnosti za jeho odvolaním to, že si po prepustení interných sólistov Opery SND proti sebe poštval politikov, hlavne členov parlamentného výboru pre kultúru. „Ospravedlňujem sa za to, čo som povedal. Súhlasím s tým, že verejný činiteľ také výroky vyslovovať nemá,“ uznal generálny riaditeľ, ktorý ponúkol svoju demisiu a ministerka kultúry Natália Milanová ju prijala. Desiatky umelcov ju vyzvalo aby svoje rozhodnutie zmenila, no nestalo sa tak.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 01:24