Aj móda má svoje pravidlá.
StoryEditor

SEDEM fatálnych prešľapov Sloveniek proti biznis móde

31.10.2022, 18:00
Celebrity

Módna návrhárka Veronika Gall, ktorá sa na slovenskej módnej scéne pohybuje už viac ako 25 rokov, poodhalila pre Svet Evity, aké módne prešľapy v biznis sfére robia Slovenky najčastejšie a vysvetlila napríklad aj to, ako rozoznať kvalitné sako od toho menej kvalitného.

Detaily všetko prezradia

Drobnosti sú to, čo odlišuje dobrý outfit od toho priemerného či dokonca katastrofálneho. „Slovenky majú problém odhadnúť správny odtieň telových pančúch, buď nosia príliš bledé odtiene, alebo, naopak, tmavé, ktoré nekorešpondujú s odtieňom ich pokožky. Nedbajú o nechty a aj do práce si dávajú veľmi krikľavé laky. Úprava nechtov podľa vlastnej fantázie tiež nie je na mieste,“ hovorí módna návrhárka, ktorá pripravila návrh limitovanej edície so značkou Vinea a oblieka mnohé slovenské známe tváre. 

Nie je kabelka ako kabelka

Odborníčka na módu vidí problém biznis oblečenia napríklad aj v nevkusných a vyšúchaných topánkach, nadmerne veľkých kabelkách a okázalých doplnkoch. „S doplnkami, ako sú napríklad prstene a náušnice, by sa malo zaobchádzať opatrne a nepreháňať to. Ideálne sú decentné a vkusné detaily,“ doplnila. Upozorňuje aj na výber správnej veľkosti kabelky, podľa nej by každá žena mala mať aspoň dve – jednu stredne veľkú a jednu menšiu. Ak nie je kabelka na osobné veci postačujúca, na laptop alebo dokumenty je vhodné zvoliť „aktovku“. Jedných dychom dodáva, že výber pre ženy je v tomto segmente dosť obmedzený

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 13:49