Branislav Hronec s dcérou Suzie.Profimedia - Standardni obsah
StoryEditor

Obrovská strata. Zomrel obľúbený hudobník Braňo Hronec. Informoval o tom Oliver Andrásy

25.10.2022, 10:30
Celebrity

Dnes obletela slovensko tragická informácia. Slovenský hudobník, klavirista a hudobný skladateľ sa pobral na druhý svet.

Slovenský hudobník, skladateľ a klavirista Branislav Hronec navždy odišiel vo veku 81 rokov. Informoval o tom humorista Oliver Andrásy. Hronec sa preslávil najmä projektom Orchester Braňa Hronca, ktorý zaujal publikum svojskou naivnou poetikou a výraznými melódiami.

Andrásy zverejnil k smrti hudobníka smutný status na sociálnej sieti. Dožil sa 81 rokov: "Dnes ráno ma zobudila manželka s tým, že si v telefóne našla sms správu. Judy Vargová nám oznámila, že v noci zomrel jej manžel, hudobník Braňo Hronec," napísal. Andrásy pripojil mimoriadne emotívne vyjadrenie: "Opustil nás ďalší náš kamarát. Braňo bol výborný človek a skvelý muzikant. Niekoľkokrát sme spolu dovolenkovali a nikdy nezabudnem na Braňove súkromné koncerty u nich doma za klavírom len pre priateľov. Branko, odpočívaj v pokoji. Budeš nám veľmi chýbať." 

Dcéra Braňa Hronca a jeho manželky Judy, Suzie sa vybrala cestou speváčky. Aj keď je teraz už mamička, venuje sa skôr rodine, kedysi aktívne vystupovala. Vzťah mala k hudbe už od malička. Dôkazom je, že začala spievať už ako už ako 3-ročná s otcovou kapelou F.T., ďalej pôsobila v základne školskom chóre, s ktorým vystupovala v Rakúsku v kostole, a tiež študovala na jazykovo umeleckom gymnáziu vo Viedni, kde sa okrem iného venovala hre na klavíri. Po tomto období Suzie stretla funkovo jazzovú skupinu Sax´n Jay v ktorej začala pôsobiť ako vokalista. Popritom sa venovala live vystúpeniam s rôznymi DJmi ktore sa zakladali hlavne na improvizacii. Suzie sa tak pomaly dostávala do podvedomia ako speváčka a tak aj po odchode z kapely pôsobila na rôznych úspešných koncertoch. 

image

Braňo Hronec s dcérou Suzie a malým vnukom.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 00:12