Kamil Mikulčík je už otec.Milan Krupcik - RTVS
StoryEditor

Exkluzívne priznanie: Kamil Mikulčík je už niekoľko týždňov otec. Vieme prečo to tajil!

14.10.2022, 15:33
Celebrity

„Cez deň som herec, v noci sa venujem hudbe,“ priznáva Kamil Mikulčík. Účinkuje v niekoľkých divadlách, hrá v seriáloch, jeho hlas počuť z rozhlasového éteru, komponuje hudbu, až sa človek v duchu pýta, ako to všetko stíha? Jeho múza je deadline. K tomu všetkému mu nedávno, ako prezradil len tak medzi rečou, pribudla celkom nová životná rola – otcovská. O pracovných, ale i súkromných záležitostiach povedal viac v rozhovore pre týždenník TÉMA. Rozprávala sa s ním redaktorka Katarína Abeille.

Ani svoje deti nevystríhate pred bohémskym životom?

Pre mňa bohémsky život vôbec nemá negatívnu konotáciu. Som rád medzi ľuďmi, viem oceniť dobrú spoločnosť, baví ma zabávať a hrať. Je pravda, že občas neviem prestať a povedať si: Stačilo, mal by som ísť domov, k rodine. Keď tvorím, pociťujem veľkú eufóriu. Veľakrát dokážem kvôli tomu nespať v noci, ale aj zobudiť sa skôr, aby som mohol pokračovať. Áno, občas zabúdam na reálny svet, žijem v prítomnosti a nemyslím na to, čo bude zajtra. Ale inak žiť neviem, tak to mám.

Viackrát ste naznačili, že ste si museli nájsť vlastnú cestu, odfiltrovať očakávania druhých a vedieť počúvať samého seba. Dnes už sa dokážete počúvať?

Dnes už áno, ale musel som sa to naučiť. Veľakrát sme s rodičmi bojova-
li, často som mal pocit, že som ich sklamal. Nebolo vždy ľahké stavať sa do opozície a presadzovať si svoje. Prekonanie toho, že toto je môj názor a budem si za tým stáť, je oveľa bližšie k samému sebe ako to, čo očakávajú ľudia okolo. Sú to moje rozhodnutia, môj život, ja si ho žijem.

Dnes už rodičia nie sú sklamaní?

Myslím si, že nie. Aj oni prešli kus cesty, a to je pre mňa veľké zadosťučine-
nie. Dovolím si dúfať, že sú na mňa aj
trochu hrdí. Rovnako ako na mojich bratov, ktorých obdivujem. Obaja ma-
jú každý štyri deti, tie najstaršie sú takmer dospelé. Vnímam to ako veľkú výzvu, že sa im v dnešnej dobe podarilo zvládnuť všetky úskalia. Páči sa mi, že sme veľká a súdržná rodina, má to niečo do seba. Keď sa všetci stretneme aj s našimi, tak nás je síce dvadsať, ale je to perfektné.

Hovoríte o úskaliach rodičovstva. Myslíte si, že v dnešnej dobe je ťažšie vychovávať deti?

Nechcem tvrdiť, že naši rodičia to mali jednoduché, ale mám pocit, že svet je dnes komplikovanejší a ponúka toľko možností, že je ťažké si vybrať. Veci sú akési povrchnejšie a prepracovať sa k niečomu hodnotnému dá zabrať. Vychovať zdravo uvedomelého, sebavedomého človeka, ktorý dokáže rešpektovať ostatných aj prírodu, je veľká výzva. Sám som zvedavý, ako to zvládnem.

Spomínate prírodu, viem, že žijete v rodinnom dome. Máte aj zvieratá?

Len jedno. Mám 14-ročnú fenku, čistokrvný bastard. Treba povedať, že takýto dlhý vzťah som ešte s nikým nemal (smiech).

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 23:52