Alain Delon sa rozhodol pre asistovanú samovraždu.
StoryEditor

Režisér Godard nemal žiadnu smrteľnú chorobu aj tak sa rozhodol zomrieť. Eutanáziu plánuje aj Alain Delon

19.09.2022, 15:00
Celebrity

Francúzsky režisér Jean-Luc Godard ukončil život sám, naprik tomu, že na to nemal žiadny relevantný dôvod. Členovia jeho rodiny povedali, že jeho rozhodnutie bolo premyslené a že mu záležalo na tom, aby sa o tom verejnosť dozvedela. Mal 91 rokov, avšak netrpel žiadnou chorou a tak mohol ešte žiť. Lenže nechcel. Pre asistovanú samovraždu sa rozhodol aj sexsymbol šesťdesiatych až osemdesiatych rokov Alain Delon. Herec má svoj odchod naplánovaný.

Filmová ikona Alain Delon plánuje ukončiť život eutanáziou, aby nemusel čeliť na sklonku svojich dní zdravotným problémom. Radšej, než aby bol odkázaný na pomoc druhých, zomrie za vlastných podmienok. Pre Delona je totiž požehnaný vek prekliatím. Francúzsky elegán si už dokonca spravil poriadok v dedičstve, ktoré po ňom ostane, aby mohol zomrieť s pokojným svedomím: „Starnutie je naprd! Strácam svoju tvár a zrak. Postavím sa na nohy a cítim, ako ma bolí členok... Je to hrozné,“ povedal pred časom pre francúzsky časopis Le Point. 

Vybral si krajinu, kde je to legálne

V súčasnosti žije vo Švajčiarsku, kde je eutanázia – teda asistovaná samovražda – legálna. Poslednými chvíľami ho bude sprevádzať najstarší syn Anthony. Ten sa pred smrťou staral aj o Alainovu exmanželku Nathalie. Zomrela v roku 2021 na rakovinu. Hercove plány podstúpiť eutanáziu, kým bude príliš slabý, potvrdil pre nemeckú televíziu RTL priamo Anthony.  

Sám Delon je dlhodobým zástancom asistovaného ukončenia života. „Eutanázia je tá najlogickejšia a najprirodzenejšia vec. Od určitého veku a bodu v živote máte právo odísť z tohto sveta potichu, bez toho aby ste skončili v nemocnici alebo na prístrojoch,“ vyhlásil pred rokom. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 18:29