Niektoré celebrity museli kvôli úlohám vo filmoch drasticky schudnúť alebo pribrať.pinterest.com
StoryEditor

Drastické priberanie, chudnutie a zmena vizáže. Toto museli podstúpiť známi herci kvôli úlohám vo filmoch

05.06.2023, 10:00
Celebrity

Niektorí herci a herečky dokážu urobiť pre svoje vysnívané úlohy neskutočné zmeny. Mnohokrát musia dokonca premeniť svoju vizáž na nepoznanie. Či už sú nútení drasticky pribrať, schudnúť alebo si ostrihať dlho pestované vlasy. Toto museli hviezdy strieborného plátna podstúpiť kvôli rolám vo filmoch.

Renée Zellweger

Kto by nepoznal Renée Zellweger ako hlavnú predstaviteľku filmu Bridget Jones? Príbeh o bacuľatej tridsiatničke, ktorá sa borí so single životom a hľadá a svojho pána dokonalého, si obľúbili milióny ľudí po celom svete. Herečka však kvôli tejto sérii filmov musela  opakovane chudnúť a priberať. Jedla prevažne len pizzu, cestoviny, sladkosti a všetky kalorické jedlá, ktoré jej pomohli pribrať až 14 kilogramov za extrémne krátky čas. V tretej časti kultového filmu je už hlavná predstaviteľka z ničoho nič o poznanie štíhlejšia. Podľa informácii už odmietla blondínka pribrať. Filmári sa s tým museli zmieriť ak chceli mať pokračovanie. V skutočnom živote je milovníčkou behu a toho sa pri natáčaní musela vždy vzdať. Dnes je Renée štíhla až na kosť a roztržitú Bridget už takmer ničím nepripomína.

 

Charlize Theron

Charlize Theron môžete poznať najmä ako nežnú krásku, no kvôli filmu Monštrum musela zabudnúť na svoju krehkú povahu. Stvárnila v ňom prostitútku, ktorá vôbec nebola pekná. Kvôli tejto úlohe musela drasticky pribrať, nosiť umelý chrup, mať škaredú pleť a vlasy. Nedávno si dokonca zahrala vo filme Tully, kde stvárnila matku troch detí. Práve kvôli tomu musela nabrať neuveriteľných 23 kilogramov. Podarilo sa jej to vďaka tomu, že prvé mesiace konzumovala iba cukor. Na chudnutie po natáčaní rozhodne nespomína s úsmevom, keďže jej trvalo oveľa dlhšie ako pri filme Monštrum.

 

Christian Bale

Herec Christian Bale patrí ku kráľom najväčších premien. Jeho telo sa kvôli úlohám vo filmoch menilo naozaj rôznymi spôsobmi. Váhu aj výzor striedal tak rýchlo, že je to pre mnohých dodnes neuveriteľné. Raz bol vychudnutý, svalnatý, inokedy s nadváhou. Všetko začalo filmom Americké psycho, kde musel disponovať vypracovanou postavou, takže ho hodiny tréningu neminuli. O dva roky neskôr musel kvôli snímke Mechanik drasticky schudnúť na 55 kíl. Jeho diéta pozostávala z kávy, cigariet a jedného jablka na deň. Iba o rok na to sa do kín dostal film Batman začína, kedy musel znovu nabrať svaly, a teda mať plus 31 kíl a dostať sa na obvyklú váhu. Neuveriteľné, nemyslíte?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 08:23