FILE PHOTO: Cast member Jane Fonda attends a special event for the television series ”Grace and Frankie” in Los Angeles, California, U.S., April 23, 2022. REUTERS/Mario Anzuoni/File PhotoREUTERS
StoryEditor

Herečka Jane Fonda trpela roky bulímiou, teraz jej opäť diagnostikovali rakovinu

08.09.2022, 11:29
Celebrity

Ikona hereckej obce Jane Fonda a držiteľka dvoch Oscarov prežíva opäť náročné obdobie. Doktori jej bohužiaľ znovu diagnostikovali rakovinu. Na sociálnej sieti oznámila fanúšikom, že trpí Non-Hodgkinovým lymfómom čo je najrozšírenejším druhom zhubného nádoru lymfatického systému. Hviezda strieborného plátna už v minulosti bojovala so zákernou rakovinou, osteoporózou a 35 rokov s bulímiou.

O svojich pocitoch informovala ná herečka pred niekoľkými dňami: „Prežívame najvýznamnejšie obdobie v dejinách ľudstva, pretože to, čo robíme alebo nerobíme práve teraz, určí, aká bude budúcnosť, a nedovolím, aby mi rakovina bránila robiť všetko, čo môžem,“ uviedla nezlomne Jane Fonda pred pár dňami. Herečka, aktivistka a bývalá hviezda fitnes však nestráca entuziazmus a chuť do života. Fanúšikom odkázala, že nedovolí, aby jej choroba zasahovala do jej boja za klimatické zmeny. Krásna, multitalentovaná žena vydala na Instagrame optimistické vyhlásenie, v ktorom informovala svojich sledovateľov o svojom stave. „Bol mi diagnostikovaný Non-Hodgkinov lymfóm a začala som s chemoterapiou,“ začína sa dlhý príspevok. „Toto je veľmi dobre liečiteľná rakovina. 80 % ľudí prežije, takže sa cítim veľmi šťastná.“ Jane uviedla, že šesť mesiacov bude podstupovať chemoterapiu, a že liečbu zvláda celkom dobre. „Rakovina je učiteľka a ja si dávam pozor na lekcie, ktoré mi dáva,“ dodala snáď neporaziteľná hviezda.

Desaťročia nevedela vyhrať nad bulímiou

Umelkyňa trpela 35 rokov bulímiou, ale boj nevzdávala a nakoniec psychické ochorenie porazila. To však asi jej sudičkám nestačilo, pretože neskôr jej diagnostikovali osteoporózu a rakovinu prsníka, ktorú tiež porazila, hoci za cenu straty oboch prsníkov. V roku 2019 priznala, že jej zo spodnej pery odstránili rakovinový výrastok a že jej odstránili z kože i nebezpečný melanóm

Vlastný otec na nej nešetril kritikou

Počas dospievania trpela pocitmi nedostatočnosti, nakoľko jej bolo zo všetkých strán štepované, že vzhľad je to najdôležitejšie. K tomuto pocitu prispel aj jej otec, ktorý ju neustále upozorňoval, že ak nebude vyzerať perfektne, nebude milovaná. Svojho otca opísala ako skvelého človeka, ale niekoľko krát cítila silný hnev voči neustálym narážkam na jej vzhľad. Herečka trpela 35 rokov bulímiou a bola silnou fajčiarkou. Priznala že jej trvalo veľmi dlho, kým pochopila, že zmyslom života nie je vyzerať perfektne, ale byť spokojný sám zo sebou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 18:50