Tieto celebrity sa slnku nevyhýbajú len kvôli zdraviu, ale aj kráse.instagram/annehathaway
StoryEditor

Celebritné Snehulienky: Opaľovanie nie je pre každého, tieto hviezdy sú odporkyňami slnka

18.08.2022, 12:00
Celebrity

Opaľovanie je pre toto ročné obdobie aktuálnou témou. Mnohí si kvôli nemu berú dovolenky, cestujú k moru či jazerám. Po čokoládovej pokožke však netúži každá žena, a dokonca aj niektoré známe celebrity sa slnku snažia čo najviac vyhýbať. Nechcú si tak chrániť len svoje zdravie, ale aj krásu.

Zatiaľ čo väčšina žien rieši, ako dosiahnuť čokoládový či bronzový nádych na svojej pokožke, existujú celebrity, ktoré sa opaľovaniu priam oblúkom vyhýbajú. Dermatológovia neustále pripomínajú, že pokožku si pred UV žiarením treba čo najviac chrániť, pretože zanecháva nielen na tvári naozaj veľké škody. Či už sú to nežiadúce vrásky, pigmentové škvrny alebo popáleniny. Tieto celebrity si práve z tohto dôvodu snažia svoju prirodzenú farbu neustále udržiavať a v ich letnej výbave preto nesmie chýbať dáždnik, klobúk a predovšetkým krém s najvyšším ochranným faktorom. Pozrite sa, ktoré hviezdy sú najznámejšie Snehulienky.

Julianne Moore si bráni pokožku neoprénom

61-ročná herečka Julianne Moore je známa najmä z filmov Hannibal, Jurský park alebo Stále Alice. Možno vás to prekvapí, možno nie, no Julianne je jednou zo žien, ktoré sa chodia kúpať zásadne len v neopréne. Zo seba ho však nevyzlieka ani pri odpočinku na piesku a má na to pádny dôvod. Herečka je totiž ryšavka a určite ste už niekedy počuli o tom, že ryšaví ľudia majú veľmi citlivú pleť. Ak by vystavovala svoju pokožku na slnku príliš dlho, mohla by sa ľahko spáliť, a preto sa mu zo zdravotného hľadiska radšej vyhýba.

 

Charlize Theron na pláži v plavkách neuvidíte

Charlize Theron je jednou z najlepšie zarábajúcich herečiek, je držiteľkou rôznych ocenení vrátane Oscara a Zlatého glóbusu. Poznať ju môžete najmä z filmov Lovec, Atómová blondínka alebo Šialený Max. Podobne ako Julianne aj Charlize sa slnku radšej stráni a pri vode by sa do plaviek nikdy nevyzliekla. Okrem neoprénu zvykne siahnuť aj po obrom klobúku a slnečných okuliaroch s veľkými sklami. Keďže herečka pochádza z Juhoafrickej republiky, vie toho naozaj veľa o škodlivom UV žiarení, a preto sa pred ním čo najviac chráni.

Anne Hathaway má vždy po ruke dáždnik

Americká herečka Anne Hathaway je známa nielen pre nezabudnuteľnú stvárnenie stredoškoláčky s modrou krvou vo filme Denník princeznej, ale aj pre jej snehovo bielu pokožku. Aj ona patrí k ženám, ktoré sa neopaľujú, no nerobí to len kvôli kráse, ale aj zdraviu. Totiž kvôli pôsobeniu v dráme Bedári, za ktorú bola ocenená Oscarom, mala zakázané chodiť na slnko. Očividne sa jej to zapáčilo, pretože dodnes chodí po hollywoodskych uliciach s dáždnikom v ruke, zahalená od hlavy až po päty.

 

Lady Gaga trávi leto v tieni

Lady Gaga pochádza z Talianska a povedali by ste si, že opaľovanie bude patriť k jej obľúbeným činnostiam. Táto talentovaná speváčka je známa najmä vďaka jej kontroverzným a neobvyklým kostýmom, ale takisto aj odporom k slnku. Vidieť to môžete aj na jej belavej pokožke. Leto väčšinou trávi pod slnečníkom, na hlavu si nasadí slamený klobúk a koktail nepopíja pri vode, ale v tieni. Speváčka totiž nechce riskovať, že sa jej na tvári začnú tvoriť vrásky.

Gwen Stefani je na nepríjemné slnko vždy pripravená

Speváčka a módna návrhárka je pre mnohé ženy inšpiráciou, a to najmä čo sa týka jej mladistvého vzhľadu. Vďačiť za to môže aj jej presvedčeniu, že pred nepriaznivými vonkajšími vplyvmi by ste sa mali za každú cenu chrániť. Gwen Stefani práve z tohto dôvodu nevychádza von bez toho, aby sa nenatrela krémom s najvyšším ochranným faktorom. Takisto sa však pred slnkom chráni dlhými šatami, klobúkom, okuliarmi a dáždnikom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 11:43