Vo veku 73 rokov zomrela nezabudnuteľná Sandy z muzikálu Pomáda.instagram/gogrease
StoryEditor

S hviezdou Pomády sa rozlúčili obaja muži jej života. Nenahraditeľnú Sandy oplakáva manžel aj jej filmová láska John Travolta

09.08.2022, 09:30
Celebrity

Austrálska herečka a speváčka Olivia Newton-John zomrela vo veku 73 rokov. Známa sa stala najmä vďaka muzikálu Pomáda, kde stvárnila postavu stredoškoláčky Sandy. Podľa manžela zosnulej herečka prehrala boj s rakovinou, ktorá jej strpčovala život už tridsať rokov.

Olivia Newton-John sa narodila v roku 1948 v Británii, no s rodinou sa o niekoľko rokov neskôr presťahovala do Austrálie. Najväčšiu slávu zožala najmä po účinkovaní v muzikály Pomáda, ktorého hrdinami boli študenti posledného ročníka strednej školy. Herečka stvárnila rolu Sandy ako 29-ročná a zahrala si ju po boku Johna Travoltu. Ich spoločné piesne si dodnes mnohí pamätajú a niet sa čomu čudovať. Oliviin hlas je jednoducho nezabudnuteľný a nenahraditeľný. Bohužiaľ, počuť ho budeme môcť už len zo starých platní či spomienkových filmov v televízii.

 

Už 30 rokov je symbolom triumfov

Austrálska herečka zomrela po dlhom a ťažkom trápení s rakovinou vo veku 73 rokov. Túto smutnú správu potvrdil na sociálnych sieťach aj jej manžel John Easterling, ktorí tvrdí, že v posledných hodinách života bola pri nej aj rodina. "Olivia je už viac ako 30 rokov symbolom triumfov a nádeje a zdieľa svoju cestu s rakovinou prsníka. Jej liečivá inšpirácia a priekopnícke skúsenosti s rastlinnou medicínou pokračujú s Nadačným fondom Olivie Newton-John, ktorý sa venuje výskumu rastlinnej medicíny a rakoviny,“ napísal herečkin manžel. Olivia trpela rakovinou prsníka v roku 1992, no ochorenie sa jej vrátilo v roku 2013 a následne o štyri roky na to.

 

Okrem manžela vzdali herečke hold aj jej priatelia, medzi ktorých patrí aj John Travolta, ktorý si s ňou zahral po boku v Pomáde. „Moja najdrahšia Olivia, urobila si nám všetkým oveľa lepší život. Tvoj vplyv bol neuveriteľný. Veľmi ťa milujem. Uvidíme sa na ceste a budeme opäť všetci spolu. Tvoj od prvej chvíle, čo som ťa uvidel, a navždy! Tvoj Danny, tvoj John,“ uviedol herec v príspevku na sociálnych sieťach.

Úspechov dosiahla viacero

Svoju filmovú kariéru odštartovala Olivia už v roku 1965. Dokonca bola koncom 70. rokov aj populárnou country speváčkou, no až jej postava stredoškoláčky Syndy z muzikálu Pomáda jej v živote priniesla najväčší úspech. Po nakrúcaní si zahrala ešte v hudobnej rozprávke Xanadu a v komédii Nebeskí pár sa opäť raz objavila po boku Johna Travoltu. V dospelosti sa venovala muzikálom na Brodwayi a takisto aj hudbe. Ďalší úspech zožala s piesňou Physical, vďaka ktorej sa jej podarilo predať cez 100 miliónov albumov. Herečka získala štyri Grammy a ocenenie pre country speváčku roka 1974.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 21:48