Angelina Jolie sa snaží vyzerať prirodzene a nič nepreháňať.dreamstime
StoryEditor

Prirodzenosť je najkrajšia, tvrdí Angelina Jolie. Toto sú tajomstvá krásy známej herečky

20.07.2022, 15:00
Celebrity

Niektorí obdivujú Angelinu Jolie pre jej herecký talent, iní naopak pre jej výzor. Práve z tohto dôvodu túži mnoho žien poznať tajomstvo herečkinej krásy. Podľa Angeliny je najkrajšia prirodzenosť, a preto by ste to s ničím nemali preháňať.

Okrem herectva Angelina Jolie pracuje ako humanitárna pracovníčka a častokrát venuje veľkú časť zo svojho zárobku práve charitám. Síce si aj ona prešla vo svojom živote ťažkými obdobiami, rozchodmi či závislosťou, v súčasnosti z nej cítiť radosť a šťastie. Jej fanúšikovia vedia, že o súkromí veľa nehovorí, no beuty rituály sú iná vec. Tie Angelina prezradí bez problémov.

K starostlivosti o pokožku ju priviedla jej mama, ktorá ju vzala k dermatologičke. Tá sa ju už od malička snažila naučiť, aby bola za každých okolností čo najprirodzenejšia. To isté sa snaží Angelina preniesť aj na svoje dcéry a učí ich, aby neboli krásne len zvonka, ale aj zvnútra. „Môžete si obliecť pekné šaty, ale nezáleží na tom, čo máte na sebe, ak vaša myseľ nie je silná. Nie je nič príťažlivejšie ako žena s nezávislou vôľou a vlastnými názormi,“ tvrdí herečka. Napriek tomu sa Angelina o svoju pleť dôkladne stará, a aj keď to s ničím nepreháňa a uprednostňuje prirodzenosť, má niekoľko trikov, ktoré stoja za jej dokonalým vzhľadom.

Používa produkty na prírodnej báze

Keďže je Angelina prirodzene krásna, nikdy sa nemusela o svoju pleť prehnane starať. Vo všeobecnosti sa snaží vyhýbať kozmetike s vysokým obsahom chemikálii a najdôležitejšia je pre ňu ochrana. Aby jej pleť zostala žiarivá a vyhla sa vzniku predčasných vrások, jej produkty musia obsahovať kombináciu kyseliny glykolovej, kolagénu a elastínu. Vďaka týmto zložkám je jej pokožka neustále elastická a hebká. Na druhej strane máva problémy so suchou pleťou, a preto už dlhé roky používa oleje bohaté na prírodné látky, ako je napríklad med z čiernej včely, kaviár alebo materská kašička. Tie jej pokožku hydratujú, spomalia starnutie a udržujú mladosť.

 

Mejkap nosí iba pred kamerami

Jej ďalším tajomstvom krásy je, že počas bežného dňa nenosí mejkap. Snaží sa totiž pleť zbytočne nezaťažovať. Nalíčenú ju teda môžete vidieť len na filmovom plátne alebo červenom koberci. Dokonca aj jej vizážisti si dávajú pozor na to, aké produkty používajú, keďže je veľmi opatrná v tom, čo si nechá aplikovať na tvár. Čo sa však týka mejkapu, väčšinou sa skladá z korektora pod oči, tónovaného krému s ochranným filtrom a transparentného púdru. Pokiaľ ide o oči, najčastejšie používa dymové líčenie alebo nude očné tiene. Namiesto červeného rúžu si na pery natiera priesvitný alebo jemný ovocný lesk.

Prirodzené obočie je základ

Pre herečku je však niečo oveľa dôležitejšie ako mejkap. Angelina dbá najviac o svoje obočie, ktoré musí mať vždy správne upravené. Uprednostňuje typický vzhľad z 90. rokov, a teda prirodzenosť a objem, ktorý zjemní jej tvár. Takisto si dáva pozor na to, aby farba jej pier a očí bola vyvážená. Zvyčajne sa preto vyhýba tmavým odtieňom rúžov, aby vynikli jej žiarivé oči.

 

Najdôležitejšia je ochrana pred slnkom

Všimli ste si niekedy, že Angelina má veľmi bielu pokožku? Je to preto, že opaľovanie neuznáva. Práve slnko podľa nej môže za starnutie a pigmentové škvrny. Herečka sa z tohto dôvodu neustále natiera kvalitnými opaľovacími krémami, a teda dôležitú úlohu v jej starostlivosti o pleť tak zohráva ochranný krém bohatý na antioxidanty. Takisto nosí často aj klobúky, ktoré chránia jej tvár a krk pred slnkom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. apríl 2024 19:15