Armi Kuusela sa stala prvou držiteľkou titulu Miss Universe.instagram/fashionfinland1917
StoryEditor

Ubehlo 70 rokov od korunovácie prvej Miss Universe. Pozrite sa, ako vyzerá dnes

01.07.2022, 09:00
Celebrity

Keďže sa dnes po celom svete koná veľké množstvo súťaží krásy, je priam nemožné zapamätať si mená všetkých korunovaných dievčat. Jedno z nich však predsa len ostalo v pamäti mnohých. Armi Helena Kuusela, prvá výherkyňa titulu Miss Universe, sa pred 70 rokmi stala najkrajšou ženou sveta. Pozrite sa, ako vyzerá dnes.

Pred 70 rokmi, 28. júna 1952, bola korunovaná prvá Miss Universe. Stala sa ňou sedemnásťročná Fínka Armi Helena Kuusela. Na svoju účasť v prvej súťaži krásy sa dlho pripravovala. Síce netúžila preraziť vo svete modelingu, s potešením prijala ponuku reprezentovať svoju krajinu, vďaka čomu sa jej meno zapísalo do dejín. Prestížna súťaž vznikla na podnet kalifornskej spoločnosti, ktorá chcela spropagovať plavky značky Catalina. Mladá kráska víťazstvo vôbec nečakala, pretože konkurencia bola veľká. „Po vyhlásení môjho mena som bola skutočne v šoku. Keď som kráčala po korunku, hovorila som si – toto mi zmení život. A bola som skutočne rada za Fínsko,“ priznala Armi. Aj keď by sa podľa jej slov do súťaže už druhýkrát neprihlásila, vďaka jej víťazstvu nastolila vo svete nový ideál krásy.

Víťazstvo jej zmenilo život

Po korunovácii sa Armi otvorilo veľké množstvo dverí. Mala možnosť cestovať tam, kam chcela a dokonca si zahrala aj samú seba vo filme „Najkrajšie dievča sveta“. Víťazstvo jej navždy zmenilo život. Vďaka titulu sa stala známou osobnosťou, neustále ju obklopovali davy novinárov a fanúšikov. Aj napriek sláve však zostala pokorná a skromná. Rok po korunovácii sa vydala za filipínskeho obchodníka, ktorého stretla na jednej zo svojich ciest. V období desiatich rokov mu porodila päť nádherných detí. Po jeho náhlej smrti sa rozhodla vydať znovu a presťahovala sa do Kalifornie.

Aj napriek vyššiemu veku je stále krásna

Celý život sa aktívne venovala charite, podporila výskum rakoviny, naučila sa hovoriť siedmimi jazykmi a získala niekoľko ocenení. Síce má Armi už 87 rokov, šarm a pôvab jej zostal dodnes. V súčasnosti je jej prioritou charitatívna činnosť a vnúčatá. Na víťazstvo v súťaži krásy sa snaží postupne zabudnúť a neupozorňovať naň. „Je to už dávno. Chcem, aby si ma ľudia pamätali aj pre iné veci, nielen preto, že som Miss Universe," povedala Armi. Vo svojom rodnom Fínsku však dodnes zostáva legendou. Pri jeho návšteve sa z času na čas ukáže na verejnosti, kde stále spôsobí ošiaľ. Dôvodom je možno aj to, že aj napriek svojmu veku vyzerá priam neuveriteľne. Veď predsa, je to najkrajšia žena sveta spred 70 rokov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 19:50