V seriáli Spadla z oblakov zožala Zuzana Pravňanská veľký úspech.facebook.com/groups/37884422730
StoryEditor

Mohla z nej byť hviezda. Napriek drsnému životu si hrdinka seriálu Majka z Gurunu splnila detský sen, šoféruje električku!

10.05.2022, 06:00
Celebrity

Keď v roku 1978 Majka z Gurunu "Spadla z oblakov" šlo o prelomový seriál, ktorý nakrútili na motívy knihy českého spisovateľa. Hlavná hrdinka Zuzana Pravňanská sa ako desaťročné dievčatko stala známou po celom Slovensku aj Česku. Jej hviezda však po poslednej klapke v roku 1980 aj zhasla.

Zuzana Pravňanská sa do seriálu dostala tak, že si ju filmári vyhliadli na základnej škole Kalinčiakovej v Bratislave, do ktorej chodila. A potom to už šlo samo. Seriál Spadla z oblakov sa v roku 1978 tešil veľkej obľube a desaťročná Zuzka sa stala slávnou. Hrala to naozaj dobre a mnohí jej preto predpovedali slušnú kariéru. Zahrala si ešte v niekoľkých slovenských filmoch o deťoch. Jej hviezda však zhasla poslednou klapkou seriálu.

Ťažký život

Herectvu sa vraj aj tak nikdy venovať nechcela, preto sa vydala iným smerom. Pre médiá sa Pravňanská v minulosti vyjadrila, že ju otec do všetkého tlačil a ona mu robila napriek. Možno aj preto nedoštudovala ani obchodné učilište, ani strojársku priemyslovku. Ako devätnásťročná porodila prvú dcéru Zuzku, hneď po nej druhú Klaudiu a potom syna Štefana.

V panelákovom byte žili ôsmi ľudia aj s rodičmi a bratom jej muža. Keď mal jej najmladší syn len šesť týždňov, muž ju prvýkrát zbil. Rozhodla sa od neho odísť, lenže deti nakoniec skončili v detskom domove a ona začala piť. Na nohy ju postavil o dvadsať rokov starší muž, s ktorým žila jedenásť rokov. Arpád sa o ňu staral, ale nečakane zomrel a Zuzane neostalo nič. Všetko zdedila jeho rodina. Skončila na ulici a opäť v alkoholovom opojení.

Splnený detský sen

Aj keď mala naozaj drsný život, robila všeličo od predavačky, cez čašníčku, po rôzne brigády, napokon sa stala vodičkou električky. Tou chcela byť už ako dieťa a týmto si vraj splnila sen. Doteraz vedie električky v Bratislave. Zuzana Pravňanská má dnes 53 rokov, priateľa a už tri vnúčatá.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
13. apríl 2024 22:04