Herečka Petra Vajdová priznala zdravotné problémy.TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Petra Vajdová prehovorila o vážnych zákrokoch. Herečka mala problémy so srdcom

07.04.2022, 12:00
Celebrity
Herečka momentálne stvárňuje v seriáli Nemocnica psychiatričku a nahliada tak do sveta lekárov detailnejšie. Petra Vajdová v médiách priznala, že prácu doktorov obdivuje a pozná ju aj z opačnej strany, ako pacientka.

Petra Vajdová má za sebou rôzne turbulentné životné obdobia. Prešla si problémami s alkoholom i psychikou, no nedávno priznala, že v minulosti musela podstúpiť aj vážnejšie zákroky srdca.

Mala len 25 rokov, keď podľa jej slov absolvovala vypaľovanie arytmických dráh, pretože nemala zrastené chlopne, z čoho vznikol otvor, cez ktorý prúdila krv. Pravdepodobne šlo u nej o nedovieravosť chlopní, pri ktorých dochádza k spätnému toku krvi. Dá sa to liečiť aj liekmi, ale tie len zmierňujú symptómy, ktorými sú únava, horšie dýchanie, menšia chuť do jedla, omdlievanie či suchý kašeľ.

image

Petra Vajdová na generálke divadelného predstavenia Lesk a bieda kurtizán.

TASR/Jakub Kotian

Zákrok pri vedomí

Petra povedala, že absolvovala zákrok pri vedomí a pozerala sa na to. Nedovieravosť sa rieši chirurgicky, takzvaným kardiochirurgickým výkonom na otvorenom srdci alebo aj minimálne invazívnym zákrokom transkatétrovej liečby mitrálnej chlopne pomocou MitraClip. Každopádne sa jej chlopne zavreli a Petra je dnes zdravá mama dvojročného syna. S manželom Martinom sa údajne rozvádzajú.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 22:43