twitter.com/enews
StoryEditor

Známa herečka sa rozhodla tvrdo súdiť Disney plus o niekoľko miliónov dolárov. Dôvod škandálu vás ZASKOČÍ

30.07.2021, 13:00
Celebrity
Scarlett Johansson sa rozhodla súdiť so streamovacou službou Disney plus. Viete, čo sa stalo?

Známa herečka, Scarlett Johansson, sa rozhodla súdiť so streamovacou službou Disney plus. Dlhoočakávaná premiéra filmu Black Widow, v hlavnej úlohe Scarlett, prišla do kín len pred nedávnom. V tom čase sa rozhodol Disney pridať do svojej ponuky Disney plus práve tento film. Scarlett na tom stratila nie len nevyčísliteľné množstvo peňazí, ale do kín prišlo nespočetne menej ľudí, pretože si to mohli pozrieť doma. 

​Právnici tvrdia, že to Disney plus spravilo zámerne a to samotné Disney aj potvrdilo. Vedeli, že sa pravdepodobne dostanú týmto činom do problémov, no taktiež vedeli, že si týmto navodia veľké množstvo nových predplatiteľov a vysokú návštevnosť. Presne tak sa aj stalo! “Nie je tajomstvom, že Disney vydáva svoje práve odpremiérované filmy priamo na Disney plus. Je to jednoduchá rovnica. Predplatitelia okamžite stúpnu. Ale ignorovanie zmluvy so samotným umelcom a teda, Scarlett Johansson, je neprípustné” povedal právnik Scarlett, John Berlinski. Síce to zvýšilo návštevnosť Disney plus a jeho predplatiteľov, Scarlett na tom stratila milióny dolárov. Herečkin honorár sa totižto odvíja aj od tržieb v kinách. 

V samotnej žalobe sa teda píše, že sa so štúdiom dohodla na premiérovaní výlučne v kinách. Disney sa bráni, že dostala už 20 miliónový honorár a plus, že dostane bonusy za streaming na Disney plus, pretože film Black Widow dali za extra príplatok. “Štúdio Disney tvrdlo porušilo zmluvné podmienky a pripravilo tak herečku o nevyčísliteľnú sumu peňazí” zneli vety od jej právnika Johna Berlinskiho. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 14:44