Cindy Crawford prezradila, aké je jej tajomstvo krásyinstagram/cindycrawford
StoryEditor

Má 55, ale stále vyzerá zdravo a sviežo: Topmodelka Cindy Crawford prezradila tajomstvá jej krásy

17.02.2022, 15:00
Celebrity
Cindy Crawford, ikonická modelka, má síce po päťdesiatke, ale cíti sa zdravšie a šťastnejšie ako kedykoľvek predtým. Aj keď pre ňu starnutie nebolo jednoduché, snažila sa o seba starať celý život tak, aby bola spokojná.

Cindy Crawford je aj roky po skončení svojej aktívnej kariéry inšpiráciou pre ženy po celom svete. Prezradíme vám, ako vyzerá jej starostlivosť o pleť, vlasy či telo.

Cindy prisahá na SPF

Cindy začína svoj deň starostlivosťou o pleť. Mnohé z produktov, ktoré používa, sú z jej vlastnej kozmetiky Meaningful Beauty, ktorá je zameraná najmä na zrelú pleť. S pribúdajúcim vekom si kráska uvedomia, že pokožku pokožku i vlasy treba chrániť pred rôznymi nečistotami a zároveň im dodať dôležité zložky kolagénu a kyseliny hyalurónovej.

Jej rutina vyzerá tak, že si umyje tvár nepenivým čistiacim prostriedkom na zmäkčenie pleti, pokračuje nanesením séra, ktoré používa ráno aj večer. Dôležité je, aby sa ľahko vstrebalo a viditeľne vyplnilo i spevnilo pokožku. Keďže Cindy žije v Los Angeles, kde slnko svieti takmer každý deň, pred odchodom z domu si natrie na tvár denný pleťový krém s ochranným faktorom alebo obyčajný opaľovací krém. Naň si nanesie mejkap.

Suché kefovanie

Crawford miluje suché kefovanie tela, ktoré vykonáva pred klasickým sprchovaním. Táto technika očisťuje telo od usadenín, toxínov, zlepšuje okysličovanie, podporuje krvný obeh a obnovuje tvorbu kožných buniek. Avšak najväčšou výhodou suchého kefovania je, že pokožku vyhladí, osvieži a najmä zmierni prejavy celulitídy. Cindy tvrdí, že keď si urobí pred sprchou takýto peeling, odstráni všetku odumretú kožu, ktorá potom dokáže lepšie absorbovať kozmetické produkty. Po sprchovaní používa buď telový olej, alebo sprej. Olej si však dávajte len vtedy, ak máte čas na vstrebanie do pokožky, inak by ho viac skončilo na vašom oblečení ako na pokožke.

Aj vlasy starnú

Aj keď je veľmi ťažké nájsť na trhu produkty, ktoré sú zamerané na starnutie vlasov, mali by ste si v určitom veku dať tú námahu. Cindy používa prípravky, ktoré sú zamerané najmä na lámavosť, rednutie a matnosť. V lete, keď sú jej vlasy omnoho viac namáhané, používa pri umývaní kondicionér, ktorý včeše do vlasov pomocou hrebeňu so širokými zubami. Snaží sa pravidelne používať aj produkty na podporu rastu vlasov. Napokon aplikuje vlasové oleje, ktoré chránia jej hrivu pred slnečným žiarením. Podľa nej je veľmi dôležité používať práve oleje, pretože keď na vlasy páli silné slnko, vysušuje ich. Takto im dodáte potrebnú vlhkosť.

V strave nie je prísna

Známa modelka sa väčšinou venuje kardiu, ako napríklad skákanie na trampolíne, chodenie po schodoch, turistika či beh. Zvykne to však kombinovať aj so silovým tréningom aspoň dvakrát do týždňa. Čo sa týka stravy, Cindy štartuje svoj deň šálkou zeleného čaju a zdravými raňajkami v podobe proteínového kokteilu, ktorý kombinuje s mandľovým či kokosovým mliekom. V strave však nie je prehnane prísna, no snaží sa jesť zdravo. Avšak drží sa toho, aby každý deň zjedla nejaký druh šalátu a vynechala cestoviny, chlieb či ryžu. Napriek tomu si aj ona potrebuje občas dopriať. Dodať energiu z čokolády predsa potrebujeme každý.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 06:28