Nenáročná cvičebná rutina podľa Catherine Zeta-Jones.Instagram/catherinezetajones
StoryEditor

Tajný recept nestarnúcej Catherine Zeta-Jones: Zistite herečkine triky, ako byť štíhla a fit

18.02.2022, 14:00
Celebrity
Catherine Zeta-Jones je aj napriek svojmu veku stále ikonou, ktorou sa inšpirujú aj výrazne mladšie ženy po celom svete. Jej recept na závideniahodnú postavu pritom nie ja tak zložitý ako by ste čakali.

Ak sa rozhodnete sledovať fitness rutinu obľúbených hviezd, musíte rátať s tým, že vo väčšine prípadov na to nie sú sami. Mávajú tých najlepších osobných trénerov alebo odborníkov na výživu, ktorí im vyskladajú cvičebný a diétny plán na mieru. To však rozhodne nie je prípad okúzľujúcej herečky.

V rozhovore pre módny magazín InStyle US totiž Catherine Zeta-Jones povedala: „Nemám trénera. Šialené, však? Ale nepotrebujem nikoho, kto by ma motivoval. Milujem cvičenie, dokonca aj crossový trenažér a strečing.“

Tajomstvom jej úspechu je pohyb, ktorý si užijete a bude vás baviť. Podľa jej skúseností, za iných okolností sa nikdy neprepracujete k pravidelnému cvičeniu. Vo vašom prípade to môžu byť iné športy, ktoré vás nadchnú, tmavovláska však nedá dopustiť na gymnastické obruče hula hoop.

„Som posadnutá hula hoopingom,“ prezradila manželka Michaela Douglasa a dodala: „Cvičím 20 minút denne. Nepoužívam staromódny druh dutého plastu, ktorý sme mávali ako deti, ale objavila som nové, menšie obruče so závažím.“

Nevičí pravidelne

V skutočnosti má Catherine šťastie, pretože má skvelú postavu presýpacích hodín aj bez toho, aby sa pravidelne zapotila pri tréningu. Robí si čo chce, kedy chce a zjavne to v jej prípade nie je na škodu. V rozhovore pre W Magazine povedala, že jej pohyb predovšetkým zahŕňa: „Plávanie, tenis, pelotón, domácu posilňovňu a stepovanie.“

Pri cvičení sa sústredí na pocity radosti a pôžitku, ktoré pri ňom prežíva. Dalo by sa povedať, že doslova žije pre tanec, bez ktorého si nevie predstaviť ani jeden deň. Doma si herečka dokonca vytvorila vlastný priestor na stepovanie, venuje sa tréningu v bazéne a vo svojej domácej telocvični má aj baletnú tyč. Hudbu si dokonca pustí tak nahlas, až sa začnú otriasať steny a ona dokáže tancovať pokojne hodinu bez prerušenia.

Herečka síce nemá trénera no skúsenosťami pochopila, že zo svojho plánu nemôže nikdy vynechať strečing. Je potrebný najmä kvôli správnemu držaniu tela, ale i celkovej fyzickej kondícii.

Catherine Zeta-Jones si taktiež pochvaľuje rôzne skupinové cvičenia a aktivity, akými sú napríklad paddleboarding či lyžovanie. Čo je však pre ňu najdôležitejšie, všetky tieto zdraviu prospešné návyky sa snaží realizovať v spoločnosti svojej rodiny.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 20:55