profimedia
StoryEditor

Za herečku ju nechceli v škole, ani v divadle. Helena Ružičková sa však odmietala vzdať

13.06.2021, 23:45
Celebrity
... a urobila dobre. Dnes sa radí k jednej z najlegendárnejších herečiek aj preto, že nepočúvala názory druhých.

Rakovina a smrť syna

Hoci Helena vo filmoch srší spomínaným entuziazmom, v živote to vôbec ľahké nemala. Výnimkou bolo azda len jej dlhoročné manželstvo s hercom Jiřím Růžičkom starším († 71), ktorého ešte ako mladého stretla počas prijímacích skúšok na DAMU. Dokopy ich dala jej najlepšia kamarátka Jiřina Bohdalová, ktorá im bola aj za svedka na svadbe.

Hoci Helena manžela volala škaredý Číňan, prežili spolu celý život. Obidvaja mali rovnaký zmysel pre humor, no okrem doberania si boli stále oporou a držali pri sebe v dobrom, aj v zlom. Do hereckého neba odišiel Helenin manžel len štyri mesiace pred svojou ženou. Zo vzťahu s Jirkom mala herečka syna Jiřího mladšieho. Mala k nemu mimoriadne blízko - trávili spolu čas nielen doma, ale aj na natáčaní. Bok po boku sa spolu objavili v množstve filmov, Slunce, seno… nebolo výnimkou.

Keď zomrel Jíři, rodičia si prešli peklom, ktoré si málokto z nás dokáže vôbec predstaviť. Jediného herca slávnej herečky skolilo viacero závažných ochorení, ktoré boli aj následkom jeho nadváhy. V tom čase však Helena zápasila už so svojimi démonmi. Napriek smrti syna prijala správu o tom, že je v pokročilom štádiu rakoviny, statočne. Okrem iného trpela ťažkou cukrovkou, trombózou a srdcovou chybou. Ani to ju však neodradilo od toho, aby bojovala s úsmevom na tvári. Za svojho života prekonala 28 chemoterapií, prišla o vlasy, schudla, mala obrovské bolesti - no stále aj svoj humor, ktorý ju nikdy neopustil... profimedia

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. október 2024 22:24