Katarína Kincelová
StoryEditor

Ďalší člen do rodiny Vinczeovcov? Adela a Viktor sa pochválili krásnou správou

14.05.2021, 14:40
Celebrity
Známy pár v otvorenom rozhovore priznal skutočne peknú novinu.

Slávna dvojica sa o bábätko snažila dlhší čas. Túto tému však začali rozoberať s verejnosťou po tom, ako sa na nich začali sypať otázky o rodičovstve z každej strany. Bulvárne otázky ohľadom toho, kedy sa stane Adela matkou, síce dvojica úspešne ignorovala, no nakoniec sa k téme verejne postavil Viktor Vincze. Ako na sociálnej sieti priznal, problém bol práve v ňom - a to napriek tomu, že je pomerne mladý. O tejto téme sa nehanbí verejne hovoriť, práve naopak - upozorňuje na dôležitosť stigmy

,,Necítim, že by sa ma otázky alebo verejný záujem nejako dotýkali. Mám z toho skôr zábavu. Vymýšľame k tomu s Adelkou všelijaké vtipné reakcie, ktoré sú do istej miery aj asertívne, aby sa ľudia neurazili, ale zároveň nabádajú k tomu, aby pochopili, že pýtať sa na dieťa nie je to isté, ako pýtať sa, ako sa máš. Píšu mi ľudia v podobnej situácii, ako sme my, a toho tlaku – nielen od okolia, ale často aj od rodiny – sa nedokážu zbaviť. Nám sa ho však – ak aj nejaký tlak v minulosti bol – podarilo celkom slušne striasť,'' priznal Viktor otvorene v rozhovore pre Evitu.

Podobne to vníma aj Adela. Na tieto otázky sa síce nehnevá, no apeluje na to, že sú to citlivé témy, ktoré nie je vhodné pýtať sa najmä cudzích žien. ,,Hnevať ma to nehnevá vôbec. Skôr občas udivuje. Človek by sa na takéto otázky nemal pýtať, pretože nikdy nemôže vedieť, z akého dôvodu tí ľudia dieťa nemajú. Možno sa to práve pýta osoby, ktorá potratila v šiestom mesiaci tehotenstva. Mala by sa o tom v spoločnosti robiť osveta, pretože dieťa nie je vecou, ktorá sa dá zariadiť. Aj keď niektorí ľudia si to myslia. Dieťa berú ako niečo, čo sa vyslovene organizuje. Plánujú si, kedy ho budú mať a niekedy dokonca aj kedy „príde na svet“ cisárskym rezom. Myslím, že aj mnohí iní ľudia sú na túto otázku citliví. Snažili sme sa o tom hovoriť, aby sa skrátka nepýtali. Bolo by možno fajn, byť natoľko slobodní, aby sme mohli bez strachu odpovedať na vhodnejšiu otázku, a to napríklad: „Ako to máte s deťmi?“ Táto verzia dáva väčšiu slobodu na rôznejšie odpovede a komfortnejšie sa môže cítiť aj ten, kto sa pýta,'' prezradila nám. 

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 14:28