instagram/ sonaskoncova
StoryEditor

Kritizujú ju za to, že v tehotenstve pribrala. Známa moderátorka týmto ženám odkazuje len JEDNO

20.04.2021, 09:00
Celebrity
V dobe, keď máme slobodu slova, si väčšina ľudí myslí, že má právo komentovať život niekoho iného. Obzvlášť v citlivých témach a na sociálnych sieťach.

Moderátorka, bývalá modelka a podnikateľka patrí k najobľúbenejším Slovenkám - minimálne na sociálnej sieti Instagram, kde ju k dnešnému dňu sleduje viac než 156-tisíc ľudí. Napriek tomu, že Soňa Skoncová zdieľa väčšinou pozitívny obsah, ktorého úlohou je skôr diváka potešiť, posledné obdobie sa začala zameriavať aj na vážnejšie témy. Stalo sa tak po tom, ako sama v tehotenstve čelila bodyshamingu. V čase, keď bola v pokročilej fáze jedného z najkrajších obdobia ženy, totiž dostávala neprimerané správy a komentáre na jej postavu. ,,Soni, to máš také opuchnuté nohy? Už by som zvolila dlhšie šaty asi,'' znela jedna z nich, ktorú sa moderátorka rozhodla zverejniť. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa SONA SKONCOVA (@sonaskoncova)

Mnoho žien komentovalo to, koľko pribrala, čo je v akomkoľvek štádiu tehotenstva neprípustné. Apelovala na to aj samotná moderátorka, ktorá otvorene vyzývala ľudí na to, aby osobné veci druhých neriešili. Nikdy totiž nevieme, či to chudučké dievča, ktoré nazývame anorektičkou a vrchtlinou nemá závažný zdravotný problém, neprimerané množstvo stresu či je to jednoducho v jej genetike. To isté platí opačne a pokiaľ nás daná strana nevyzve na názor, je nemiestne a neakceptovateľné, aby sme dávali nechcené rady a komentáre na výzor iného človeka. Tento smutný trend je však na sociálnych sieťach čoraz populárnejším. 

,,Kyberšikana nielen tehotných žien vás včera nesmierne zaujala. Zostala som v šoku koľko z vás mi písalo že ste kvôli postave, doslova šikanované od cudzích ľudí nielen na internete ale aj v bežných životoch v práci a dokonca od najbližších rodinných príslušníkov. Každá žena prežíva tehotenstvo inak, nikde nie je predpísané koľko kg môže pribrať v prvom rade je dôležité zdravie matky a dieťatka. Čo je pre mňa úplný vrchol , že tie hnusné komentáre sú schopné dávať ženy ženám a matky!!! Ženy chcem vás veľmi pekne poprosiť buďme k sebe ohľaduplnejšie, nepýtajme sa hlúpe otázky koľko kg si pribrala, prečo si taká chudá, prečo nie ste zobratí, prečo už nemáte deti, prečo nemáte druhé dieťa ,prečo máš po pôrode také veľké brucho a kedy sa konečne dostaneš na svoju pôvodnú váhu atd atd . Neviete si prestaviť čo dotyčná žena vo svojom vnútri môže prežívať, či sa o bábätko dlho nesnažia či nepotratila, či nemá zdravotné problémy, či nemôže pribrať pretože má takú genetiku. Nikdy nevieme čo sa za tým skrýva,'' vyjadrila sa na sociálnej sieti moderátorka.

Tá si uvedomuje, že napriek tomu, že sa stala mamičkou, sa nemusí na svoju pôvodnú váhu už dostať. A ťažkú hlavu si z toho nerobí, vďaka čomu je opäť inšpiráciou. ,,Zmeny. Na prvý pohľad je vidieť, že moje telo je iné a už asi nikdy nebude také ako predtým. Prílišná pozornosť na kilá a centimetre je v tomto období nezmyselná. Rovnako ako otázky koľko kíl mám ešte na sebe. Robko, zázrak, ktorý som deväť mesiacov nosila pod srdcom ma potrebuje,'' napísala k fotografii a my musíme dodať, že aj keď Soňa nemá rovnaké miery tak, ako pred rokom, vyzerá naozaj skvelo. A môže nám byť všetkým príkladom.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa SONA SKONCOVA (@sonaskoncova)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 18:56