Wikimedia
StoryEditor

Pracovala ako upratovačka a na škole prepadla. Toto ste o Lady Diane ani len netušili!

15.02.2021, 16:00
Celebrity
Život princeznej Diany († 36) sa viac-menej odvíjal pred očami verejnosti. Aj keby sa mohlo zdať, že všetko o nej už bolo napísané či vyrieknuté, aj 24 rokov po jej tragickom skone sa na svetlo sveta vynorili dosiaľ nepoznané fakty.

1. Diana bola štvrtým z piatich detí Johna Spencera, vikomta Althorpa a jeho prvej manželky Frances. Pár dúfal v chlapca, ale keď sa narodilo dievčatko, týždeň mu nevedeli vybrať meno. Nakoniec sa dohodli na Diane Frances po jej matke a jej vzdialenej príbuznej Diane Russellovej, vojvodkyni z Bedfordu.

2. Jej rodina mala vždy väzby na kráľovskú rodinu. Obe babičky Diany slúžili ako komorné u kráľovnej matky Alžbety († 101) a malá Diana vyrastala v Park House, ktorý sa nachádza na kráľovskom panstve Sandringham. Kráľovská rodina často trávila dovolenku v susednom dome Sandringham a Diana sa ako dieťa hrala s princom Andrewom a princom Edwardom – mladšími bratmi princa Charlesa.

3. Po rozvode rodičov bola Diana a jej traja súrodenci zverení do opatery otca. Diana mala aj brata Johna, ktorý zomrel ako dieťa rok pred jej narodením.

4. Princezná často žartovala o svojom slabom akademickom vzdelaní. Dvakrát prepadla a vo veku 16 rokov opustila prestížnu dievčenskú školu West Heath Girls v severoanglickom Kente. Poslali ju na strednú školu do Švajčiarska, pred návratom do Veľkej Británie však absolvovala len jeden semester.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 22:30