Wikimedia
StoryEditor

Pravda o rozvode Diany: Princezná taktiež nebola žiadnym neviniatkom, Charlesa obrala o všetko

16.11.2020, 10:00
Kráľovská rodina
Svadbu, ale aj rozvod prominentného páru sledoval s napätím celý svet.

Ako sa ukázalo s odstupom času, manželstvo princeznej Diany a princa Charlesa škrípalo už od začiatku. Aj keď bola Diana jeho manželkou, v skutočnosti mal princ stále slabosť na Camillu, s ktorou kedysi udržiaval milenecký pomer. Princezná sa tak v nefunkčnom manželstve trápila roky a ich odporúčanie na rozvod im dala samotná kráľovná Alžbeta. 

Diana však neostala Charlesovi na súde nič dlžná. Podľa dokumentov, ktoré uzreli svetlo sveta len nedávno, si totiž rozvodom výrazne polepšila. ,,Princezná Diana mu vzala všetko do poslednej penny. Bolo mi povedané, aby som všetko zlikvidoval, každú jeho investíciu, nech ju môže vyplatiť. Bol z toho veľmi nešťastný,'' prezradil pre zahraničné média Charlesov bývalý finančný poradca Geoffrey Bignell. Ten sa o financie následníka trónu staral desať rokov. 

To však nebolo všetko. Okrem majetku v hodnote 19 miliónov eur, dostala princezná príspevok na prevádzkovanie súkromnej kancelárie, ktorá sa starala o jej charitatívnu činnosť. Takýto majetok získala pretože sa riadila radou právnika - ten jej odporučil, aby sa vzdala kráľovského titulu, pre možnosť získať viac peňazí. Toto rozhodnutie však neskôr Diana ľutovala.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 21:04