NUNEZ NFE
StoryEditor

„Bála som sa, že nám herci pomrznú,“ hovorí Evita Twardzik o nakrúcaní na Orave

09.02.2021, 14:20
Celebrity
Filmársky chlebíček nie je zďaleka taký jednoduchý ako vyzerá! Svoje o tom vedia tvorcovia novej komédie V lete ti poviem, ako sa mám, ktorí sa pred pár dňami vrátili z nakrúcania na zasneženej Orave. Mínusové teploty a množstvo snehu dali všetkým poriadne zabrať.

„Každé ráno sa modlíme a držíme palce všetkým členom štábu, aby sa bezpečne dostali až k chate, na ktorej nakrúcame,“ hovorí o náročných podmienkach scenáristka Evita Twardzik.

Tvorcovia komédií Všetko alebo nič a Príliš osobná známosť sa vybrali do malebnej dedinky Malé Borové, kde sa odohráva niekoľko kľúčových scén pripravovanej novinky. Hoci všetci boli pripravení na klasickú oravskú zimu s mimoriadne nízkymi teplotami, realita bola nakoniec príjemnejšia. „Ešte deň pred naším príchodom bolo v Malom Borovom mínus 21, našťastie po našom príchode bolo len mínus štyri. Takže Perinbaba je s nami, za čo jej ďakujeme,“ hovorí scenáristka komédie V lete ti poviem, ako sa mám Evita Twardzik.

NUNEZ NFE

​„Pred odjazdom z Bratislavy som režisérke Marte Ferencovej hovorila, že sa bojím, že nám na Orave všetko pomrzne, no ona ma ubezpečovala, že kamery takéto mrazy určite vydržia. Ja som však myslela hlavne na hercov,“ smeje sa Evita.  „Hoci točíme veľa scén vonku pred chatou, nakoniec je stále okolo piatich stupňov pod nulou a to sa ešte dá celkom zniesť. Točíme silvestrovské scény, takže herci nám budú musieť zahrať aj niečo po požití a to je vždy veľká zábava,“ prezrádza autorka scenára Evita.

NUNEZ NFE

​V novej rodinnej komédii V lete ti poviem, ako sa mám bude okrem iných hviezdiť aj obľúbený Marián Miezga, ktorého tvorcovia pred kamerou nešetrili.  „V tomto filme hrám postavu, ktorá zo všetkých mužských úloh najviac športuje. To, čo mám na nohách, je pre mňa niečo absolútne cudzie, takže to tu idem trocha rozbrázdiť,“ hovorí na margo svojej scény na bežkách. Obľúbený herec sa musel počas natáčania okrem lyží postaviť aj na korčule.  „Vtipné je, že okrem korčuľovania a lyžovania ma v športe už od detstva bavilo všetko možné, hral som hokejbal, softtenis, všeličo sme s chalanmi vymýšľali. Dokonca sme si v partii vymysleli Preteky mieru... Ale klasické korčuľovanie alebo lyžovanie ma úplne minulo,“ smeje sa Miezga.

NUNEZ NFE

​Krásna chalupa však nebola ľahkým orieškom ani pre produkciu filmu. Členovia štábu i samotní herci sa k nej každé ráno dostávali špeciálne upravenými autami. „Na to, aby sme sa z ubytovania dostali na lokáciu, kde sa film nakrúcal, sme každé ráno museli používať snehové reťaze. Presun celého štábu bol tým pádom logisticky oveľa náročnejší,“ vysvetľuje producentka filmu Oľga Núňezová.

NUNEZ NFE

​VIAC FOTOGRAFIÍ ZO ZÁKULISIA NÁJDETE TU:

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 18:55