NUNEZ NFE
StoryEditor

Exkluzívne fotky z natáčania Evitinho nového filmu "V lete ti poviem , ako sa mám"

14.12.2020, 17:40
Film - V lete ti poviem...
Pozrite sa s nami do zákulisia nakrúcania tretej rodinnej komédie

Romantická komédia mapuje životy bývalých spolužiakov zo strednej školy, ktorí sa aj roky po skončení školy stretávajú – aj so svojimi rodinami. Každý z nich má iný životný príbeh, iné radosti a starosti, ale aj tajomstvá, ktoré do partie prinášajú komiku a napätie. Do životov hlavných postáv vstupujeme tesne pred Vianocami, pričom po nich prichádza nový rok, v ktorom majú všetci osláviť 40-te narodeniny. Nachádzame ich v rôznych fázach života, pričom ich príbehy sa rôznymi náhodami preplietajú ešte viac ako doteraz.

Osvedčený tandem, v zložení spisovateľka Evita Twardzik Urbaníková a producentská spoločnosť NUNEZ NFE, ktorý stojí za úspechom titulov Všetko alebo nič a Príliš osobná známosť, sa pustil do výroby nového filmu. Pod režisérskou taktovkou Marty Ferencovej padla v Bratislave prvá klapka vianočnej komédie V lete ti poviem, ako sa mám, ktorá sa ako prvá Evitina snímka bude nakrúcať výhradne na Slovensku. Herecké obsadenie je, ako to už pri tejto produkcii býva, opäť medzinárodné, z českých hviezd sa vo filme objavia napríklad Tereza Kostková, Ondřej Sokol či Martin Hofmann. Vedľa nich na plátne zažiaria aj tri známe tváre rumunského šoubiznisu.

 V Bratislave tento týždeň vyrástli filmové vianočné trhy. Dôvodom bolo nakrúcanie jednej z najväčších scén novej vianočnej komédie. Pre mňa je tento film rozhodne najvýpravnejší, máme v ňom jedenásť hlavných postáv a tým pádom oveľa viac príbehov. Okrem toho nakrúcame v prekrásnych lokáciách, diváci sa skutočne majú na čo tešiť. Úprimne si myslím, že z troch filmov, ktoré sme doteraz v tejto produkcii nakrútili,  je tento najnáročnejší a latku sme si dali naozaj vysoko,“ hovorí autorka knižnej predlohy, scenáristka Evita Twardzik Urbaníková.  

„Tento film je plný zvratov, lebo vždy, keď máme v živote pocit, že všetko je ok, sa stane niečo, čo nás vyhodí z konceptu,“ pokračuje autorka scenára Evita Twardzik Urbaníková. Tú spolu s celým štábom prekvapilo nepriaznivé počasie, keď sa na filmové vianočné trhy spustil výdatný dážď. „V noci zo stredy na štvrtok sa situácia skomplikovala, pre neprestávajúci dážď sa nakrúcanie nečakane predĺžilo. Nakoniec sme však všetky scény dokončili,“ hovorí výkonný producent filmu Marek Vozár z producentskej spoločnosti NUNEZ NFE.

Jednu z hlavných úloh vo filme stvárni obľúbená Tereza Kostková. „V Bratislave mám svoju veľkú premiéru. V slovenskom filme som totiž ešte nikdy nehrala,“ vysvetľuje Kostková. „Náš vzťah zo Slovenskom sa tým pádom výrazne prehlbuje, už sem nejazdím iba z rodinných dôvodov, ale aj pracovne. A mám z toho veľkú radosť,“ dodáva herečka, ktorej manželom je slovenský režisér Jakub Nvota.

Český herec Ondřej Sokol si už prácu s tandemom Ferencová-Twardzik vyskúšal pri úspešnom titule Všetko alebo nič. „Pracuje sa mi s nimi skutočne výborne,“ pochvaľuje si Sokol. Rovnako dobre na spoluprácu s ním spomína režisérka Marta Ferencová. „S Ondřejom sme si, ako sa hovorí, ,sadli‘. S niektorými ľuďmi sa nemusíte špeciálne dlho poznať a hneď viete, že ste na rovnakej vlne. Pritom je vlastne úplne jedno, či ste spolu predtým pracovali alebo nie,“ hovorí režisérka, ktorá zároveň potvrdzuje slová o náročnosti nakrúcania. „Nikdy som vo filme nemala toľko hlavných postáv, ktorých osudy sú navzájom takto prepletené. Navyše, nakrúcame v troch jazykoch, čo je pre režiséra nesmierne náročné,“ dodáva Ferencová.

V snímke V lete ti poviem, ako sa mám sa objavia aj Marián Miezga, Dominika Morávková, Ján Koleník, Soňa Norisová, Petra Vajdová, Jaroslav Plesl, Simona Babčáková, Eva Pavlíková a ďalší.

 

Premiéru v rámci slovenskej kinematografie majú tri tváre z Rumunska, medzi ktorými hrá prím mimoriadne obľúbená Dana Rogoz. Tá je hviezdou rumunského šoubiznisu od svojich ôsmych rokov a do Bratislavy priletela s polročnou dcérou Liou. Veľkej obľube sa v krajine obávaného Drakulu teší aj herec a moderátor Pavel Bartos, ktorý sa okrem účinkovania v televíznych seriáloch preslávil moderovaním talentových šou. Rumunský trojlístok uzatvára charizmatická divadelná herečka Andreea Vasile, ktorá sa účinkovaniu vo filme a televízii začala intenzívne venovať až v posledných rokoch.

​Nová komédia V lete ti poviem, ako sa mám sa bude nakrúcať celkovo 31 dní, pričom okrem Bratislavy sa štáb presunie napríklad aj na zasneženú Oravu. Premiéra je zatiaľ naplánovaná na koniec roka 2021.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/film-v-lete-ti-poviem, menuAlias = film-v-lete-ti-poviem, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 09:22