TASR
StoryEditor

Máme naozaj krásnu prezidentku. Toto je 5 momentov, kedy Zuzana Čaputová doslova vyrazila dych

29.08.2019, 09:00
Celebrity
Naša hlava štátu je nielenže múdra, ale aj krásna žena. Vybrali sme pre vás momenty, kedy Zuzana Čaputová zažiarila najviac. Súhlasíte?

1. Inaugurácia

Už vo svoj prvý deň Zuzana Čaputová zažiarila vo svetlomodrých šatách od módneho návrhára Borisa Hanečku. Ten prezradil, že naša prezidentka má krásnu ženskú postavu, ktorú on len zvýraznil. Nápadité šaty mali navyše aj význam - v detaile okolo krku a na rukáve mala pás látky, ktorý symbolizuje rieku Dunaj.

2. Návšteva Poľska

Pri návšteve poľského prezidenta Zuzana tentokrát stavila na bielu farbu, ktorá jej dodala ešte väčšiu eleganciu. Obtiahnuté šaty s decentným výstrihom opäť zvýraznili jej ženskú postavu. Tentokrát však nechala vyniknúť aj svoju tvár a vlasy si nechala upraviť do vkusného drdolu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Ďakujem pán prezident za pozvanie a milé privítanie. Návšteva Vašej krajiny patrí medzi moje prvé zahraničné cesty. Je to preto, že mi záleží na tom, aby sme mali spolu dobré vzťahy. Nielen preto, že sme susedia. Ale preto, že toho máme mnoho spoločného. Poľsko je pre Slovensko veľmi dôležitým partnerom – či už je to v obchode, vzájomných investíciách, alebo v rámci spolupráce v dôležitých oblastiach ako sú napr. energetika, či bezpečnosť. Zároveň vnímam, že je tu veľký priestor, aby sme toho spolu robili viac – ako napr. v oblasti cestnej infraštruktúry. Je dobré, že aj v tomto smere sa naša spolupráca postupne zlepšuje. Ale naše vzťahy nie sú len o ekonomike. Ale aj o spoločnej histórii a spoločných hodnotách. Tento rok si pripomíname 30. výročie demokratických zmien v Európe. Viem, že počas komunistického režimu bola spolupráca poľských a československých disidentov veľmi dôležitá. Že si navzájom dodávali silu v boji s totalitou a neslobodou. A že aj ich spoločné úsilie dopomohlo k tomu, že pred tridsiatimi rokmi tento režim v našej časti Európy padol. Nesmieme na to zabúdať. Práve Poľsko bolo prvou krajinou strednej a východnej Európy, kde pred tridsiatimi rokmi prebehli čiastočne slobodné voľby, ktoré vám otvorili cestu k úplnej slobode. Boli ste vtedy veľkou inšpiráciou pre celý región. Na Slovensku nezabúdame na mená, ktoré boli s touto obrovskou zmenou za slobodu úzko späté: Lech Walesa, Tedeusz Mazowiecki, či Lech Kaczyński a mnohí ďalší. A aj vďaka nim mohli stredoeurópske krajiny prísť s myšlienkou opätovného zjednotenia Európy, ktorá dala základ spolupráci v rámci V4. A ktorú sme neskôr dokázali úspešne zrealizovať našim vstupom do Európskej únie. Vďaka nášmu spoločnému boju za slobodu sa demokratické hodnoty spravodlivosti, solidarity či rovnosti, stali neoddeliteľnou súčasťou identity nášho regiónu. Neznamená to, že keď sme ich raz ubránili, nebude ich potrebné brániť znova v prítomnosti aj v budúcnosti. Na Slovensku sme takejto hrozbe čelili ako prví, a to už veľmi skoro, v druhej polovici deväťdesiatych rokov. Ale s pomocou našich partnerov z Európskej únie, ale aj z Poľska či Česka, sme toto obdobie prekonali a hodnoty demokracie ubránil

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Čaputová (@zuzana_caputova),

3. Stretnutie s francúzskym prezidentom

Jedna z návštev, ktorá doslova spôsobila ošiaľ v dobrom slova zmysle. Naša prezidentka si tentokrát totiž na účese nechala záležať a efekt bol v kombinácii so zaujímavými tmavými šatami jednoducho perfektný. Tento look prezidentke ubral minimálne 5 rokov. 

4. Návšteva Nemecka

Pri návšteve jedného z najlepšie prosperujúcich štátov Európy nám Zuzana Čaputová opäť urobila výbornú reklamu. K čiernym šatám zvolila totiž žltý opasok, ktorý nielenže oživil celý outfit, ale vhodným spôsobom zvýraznil aj jej pás. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Dnes som sa v Berlíne stretla s prezidentom Steinmeierom a kancelárkou Merkelovou. Je iba málo krajín, s ktorými si Slovensko rozumie tak dobre ako práve s Nemeckom. Nemecko je pre Slovensko strategický spojenec a najdôležitejší obchodný partner, ktorý dáva prácu viac ako 120 tisícom našich občanov. Preto, ak sa darí Nemecku, darí sa aj Slovensku. V Európe nie je krajina, ktorá by mala toľko skúsenosti s prekonávaním rozdelení ako Nemecko. Nemecko vie, aké nesmierne ťažké, ale dôležité, je hľadať to čo nás spája.Hlásime sa tiež k spoločným riešeniam ako sú ochrana klímy, európska sociálna politika, či posilňovanie postavenie EÚ vo svete. Je pre nás doma kľúčové, tieto sociálne istoty ľuďom na Slovensku prinášať aj ako výsledok dobrej európskej spolupráce.

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Čaputová (@zuzana_caputova),

5. Prezidentka v maskáčoch

Len pred niekoľkými dňami sa prezidentka prostredníctvom sociálnej siete pochválila darom od generála Daniela Zmeka. Maskáčová uniforma jej nesmierne pristala a opäť tým dokázala, že si môže na seba obliecť aj vrece zemiakov a bude vyzerať úžasne.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 13:26