shutterstock.com
StoryEditor

Toto je TOP 10 najvtipnejších filmových a seriálových postavičiek

20.06.2019, 14:00
Celebrity
Rady sa smejeme, priam rehoceme. A veľakrát je to aj na týchto postavách z filmov či seriálov. Pri nich zabúdame na to, že nás tlačia termíny, uzávierky a aspoň na malú chvíľu vypneme.

Sheldon Cooper – vedec, ktorý nechápe medziľudské vzťahy
A tiež nerozumie irónii ani sarkazmu. Je posadnutý poriadkom, miluje počítačové hry, komiksy a sci-fi seriály. Nedokáže udržať tajomstvo a oháňa sa svojimi univerzitnými titulmi. Určite si ho v Teórii veľkého tresku pozrite.

Jack Sparrow – zábavný kapitán Čiernej perly
Všetkými situáciami prepláva vždy vďaka svojmu vtipu a vyjednávacím schopnostiam, ktoré by poplietli aj toho najskúsenejšieho policajného vyjednávača. Od nebezpečenstva čo najrýchlejšie uteká a bojuje len v prípade potreby. Piráti z Karibiku pozerám len kvôli nemu.

Jack Sparrow shutterstock.com

Bridget Jones – zasnívaná bacuľka
Počúva slaďáky, napcháva sa sladkosťami, sníva o romantickej láske aj o dokonalej postave. A zapáčiť mužom sa snaží napríklad priehľadnými blúzkami či zužujúcimi bombarďákmi.

Barney Stinson – sukničkár v obleku
Na ten balí ženy a kedykoľvek je im ochotný „pomôcť“. Rád manipuluje s ľuďmi, aby sa situácia obrátila v jeho prospech. Je súťaživý, miluje výzvy a žije podľa knihy Bro Code, v ktorej sú jeho vlastné pravidlá. Jeho hláška „It’s gonna be legen… wait for it… dary“ je naozaj nezabudnuteľná. Seriál Ako som spoznal vašu matku sa oplatí vidieť.

Phoebe Buffay – podivínka z Priateľov
Verí v niekoľkých bohov vrátane Lucifera a do dospelého veku verila aj v Santa Clausa. Je vegetariánka a miluje zvieratá. Dokonca je presvedčená, že sú schopné rozumieť ľudskej reči. Lebo vraj raz telefonovala s myšou či vačicou a hádala sa s veveričkou o jej norkový kožuch. Skrátka, Phoebe. Lisa Kudrow shutterstock.com

Elle Woods – uletená blondína
Oblieka sa vyslovene do ružovej, všade chodí so svojou čivavou Rambom a kvôli tomu, aby získala svojho priateľa späť, sa prihlási na štúdium práva, no nikto, ani spolužiaci, ani učitelia neveria, že by vôbec školu dokončila. Ona však prekvapí – aj pravá blondínka oblečená v Barbie štýle predsa môže byť inteligentná.

Sherlock Holmes – čudák inteligent
Bohém, vedec a excentrický detektív v jednom. Nepredvídateľný a tak trochu šibnutý, no vždy príde na koreň každému jednému prípadu. Je arogantný a má problémy s udržaním konverzácie. Preto má málo priateľov, resp. len jedného – Johna Watsona. My Sherlocka môžeme, najmä v podaní herca Roberta Downeyho Jr.

Gracie Hart – Miss drsňáčka
Špeciálna agentka FBI, ktorá neznáša typické ženy – pipinky, sa musí pre jeden prípad takmer cez noc premeniť na finalistku súťaže krásy. Jej prvé zážitky s voskom či s chodením na ihličkách sú naozaj úsmevné.

Homer Simpson – obézny lenivec
Často ignoruje svet okolo seba, no zároveň je starostlivý, láskyplný a ak je to potrebné, niekedy dokonca aj odvážny. Je charakteristický svojou milou hlúposťou – vraj bola spôsobená vrazením pastelky do mozgu. Má rád pivo a šišky.

Homer Simpson shutterstock.com

Tulák Charlie – osamelý a milý „polepetko“
S paličkou, úzkym sakom, priveľkými nohavicami a topánkami. Má vlastné pravidlá života, ktoré ho dostávajú do komických situácií. Túto postavičku stvárnil Charlie Chaplin napríklad vo filmoch Kid či Svetlá veľkomesta. Nesie posolstvo: „Smiech je vyjadrením vzdoru. Musíme sa smiať vlastnej bezmocnosti, inak by sme sa zbláznili.“

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. apríl 2024 18:59