Katka Kincelová
StoryEditor

Priznanie Nely Pociskovej: Už nevládzem!

28.05.2019, 13:33
Celebrity
O posledných mesiacoch svojho života Nela Pocisková nepovie inak než o krízových. Boli chvíle, keď bola totálne v koncoch. Sama s deťmi. Zúfalá a nevládna. A mala pocit, že sa zblázni.

Už sa ani nepamätá, kedy žila bezstarostný život. Pritom, ešte to nie sú ani tri roky, čo sa Nele Pociskovej narodil syn Hektor. To však bol iba začiatok, pretože keď konečne prešla tým prvým mamičkovským kolotočom a chcela sa vrátiť do práce, bola tehotná znova. Tentoraz s dcérou Lianou, ktorú porodila vlani na Veľkú noc. A aby sa náhodou nenudila a nebodaj nevyšla z cviku, porodila sama v aute, pretože všetko sa zomlelo tak rýchlo, že nestihla prísť do nemocnice. Našťastie, všetko dopadlo dobre, ale vtedy sa len začal kolotoč udalostí a povinností, z ktorého herečka nedokáže vystúpiť ešte dnes. Aj keď by občas veľmi chcela.

Život sa jej začal rúcať ako domček z karát
Dve deti, pritom také malé, jej dávajú zabrať, a to aj preto, že patrí medzi tie zodpovednejšie matky, ktoré chcú pre svoje ratolesti to najlepšie a za každých okolností chcú ku všetkému pristupovať na sto percent. To sa však možno dá vydržať chvíľu, ale nie navždy. Takéto tempo si môže časom vypýtať krutú daň. A zdá sa, že Nele Pociskovej sa to už aj pomaly deje. Nedávno sa posťažovala, že má krízové obdobie a to, že je doma na materskej už takmer tri roky, veľmi pociťuje. Všetko sa znásobilo, keď od nej v novembri odišla opatrovateľka a celú zimu až do neskorej jari bola herečka bez nej. Pritom jej partner a otec jej detí, Filip Tůma (41), je tak veľmi pracovne vyťažený, že doma sa zdržuje iba sporadicky. Na Nelu tak bolo zrazu všetkého veľa. Všetko jej začalo padať na hlavu – starostlivosť o dve malé deti aj o domácnosť.

Občas Nele síce pomohli rodičia alebo svokrovci, ale všetci ešte pracujú a majú kopu svojich povinností. Do toho všetkého si uvedomila, že najviac jej robí zle to, že je stále doma. Vraj už nevládze, je podráždená, nevyspatá a rieši dokola to isté. Aj keď sa stále snaží a robí, čo môže, jej psychika tým začína trpieť, čo je znamenie, že keď sa to čím skôr nezmení, môže vyhorieť. V prvom rade ako matka, ale aj ako žena. Vraj už túži pracovať, prijala by niečo, čo by ju zamestnávalo aj inak ako len matku a ženu v domácnosti. Túži sa dostať opäť medzi ľudí a zažiť aj niečo iné ako len plienky, hračky a soplíky. Túži opäť roztiahnuť krídla a nadýchnuť sa z plných pľúc, stačilo by možno iba nakrátko, aby ju to nabilo novou energiou a dalo jej to nové vnemy. Zároveň si však uvedomuje, že jej dcéra je ešte asi príliš malá na to, aby od nej na dlhšie odchádzala a nechce jej to urobiť. V hlave má teda občas zmätok, pretože nájsť kompromis medzi tým, o čom sníva, a medzi tým, čo je momentálne jej úlohou a poslaním, je poriadne ťažké.

Návrat do práce je už blízko
Napriek všetkému Nela Pocisková priznala, že momentálne skutočne uvažuje o tom, že sa vráti do vôd šoubiznisu. Dokonca na niektoré ponuky už prikývla, ako napríklad, že sa dohodla s režisérom Janom Ďurovčíkom, že bude opäť súčasťou muzikálu Ôsmy svetadiel. Dokonca herečka priznala aj to, že rokuje s televíziou Markíza o niečom veľkom, akurát uvidí, ako to dopadne. Ale bola by rada, keby to vyšlo, pretože má chuť pracovať a vypadnúť občas z domu by jej urobilo veľmi dobre. Ak to vyjde, bude však musieť na sebe zamakať, pretože už má pocit, že občas nedokáže povedať súvislú vetu a cíti, že má poriadny deficit rozprávania. Tak ako slovník mnohých iných matiek, aj ten jej sa zúžil na „haf haf, ňuňu, ďuďu, kakať, cikať, papať...“ Podľa Nely je to vraj niekedy poriadne na hlavu.

​Aj keď herečkin život je momentálne náročný, vie, že má toho najúžasnejšieho partnera, akého môže mať. Filip má vraj nádherný vzťah s deťmi a keď vidí, koľko sa s ním ich syn Hektor nasmeje, dojíma ju to k slzám. Môže sa naňho vo všetkom spoľahnúť a keď sa mu podarí byť s nimi doma, keď práve nie je v práci, herečka si nevie vynachváliť, ako sa vie postarať o deti. Keď je vraj pri nich on, vtedy je úplne pokojná a bez výčitiek svedomia a bez toho, že by musela stále myslieť na to, čo doma robia, si pokojne niekam odbehne. Týchto chvíľ je však stále v herečkinom živote veľmi málo. Prijala by ich viac. Práve preto, aby mohla fungovať, aby mala viac energie, aby si občas aj trochu oddýchla a prišla na iné myšlienky. To by jej v tej-
to chvíli pomohlo. Aj preto, že zo všetkého najviac miluje svoje deti a chce byť pre nich tou najlepšou mamou na svete. Robí pre to všetko.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 10:47