profimedia
StoryEditor

Mala raritnú chorobu, no aj tak rozdávala radosť. Zákernej diagnóze však nakoniec podľahla

14.01.2022, 13:30
Celebrity
Mladá tínedžerka Adalia Rose trpela celý život vzácnou chorobou Benjamina Buttona. Jej videá, ktoré tvorila na sociálnych sieťach, sa dotkli sŕdc miliónov ľudí.

Adalia Rose sa narodila v americkom Texase, no kvôli jej videám ju poznal celý svet. Celý život ju totiž sprevádzal príbeh, ktorý chytil za srdce aj toho najchladnejšieho človeka. V čase, keď mala tri mesiace, diagnostikovali jej Hutchinson-Gilfordovu progériu, ktorá je známa tiež aj ako choroba Benjamina Buttona.Toto ochorenie postihuje menej ako 500 detí na celom svete a prejavuje sa extrémne zrýchleným starnutím. Ľudia, ktorých postihne táto zákerná choroba, sa dožívajú približne 13 rokov.

Život so vzácnou chorobou

Matka Adalii Rose si spomína na prvé mesiace po jej narodení. „Myslím, že mala asi mesiac, keď som začala byť nespokojná s jej rastom. Jednou z ďalších vecí bolo to, že koža na jej bruchu bola napnutá a vyzerala úplne inak ako u druhých detí,“ tvrdí Adaliina matka, ktorá dodáva, že po diagnostikovaní vzácnej choroby jej začali vypadávať vlasy, malého bábätku sa zviditeľnili žily a zredla koža. V tom čase bola jej matka na výchovu úplne sama a priznáva, že sa cítila stratená a bezmocná. V momente ako sa spoznala so súčasným partnerom, Adalia Rose získala niekoľko súrodencov, ktorý jej dali ten najlepší život, aký mohli. Ako tínedžerka si však napriek tomu Adalia občas priala byť ako všetci ostatní.

Svojím nevinným humorom neustále dokazovala, že je veľmi silná a nechýba jej ani odhodlanie. „Mohla by som robiť to, čo všetci ostatní. Ale keby som mala vlasy, nemohla by som nosiť všetky svoje farebné parochne, ktoré narozdiel od iných, môžem striedať každý deň,“ povedala raz Adalia Rose vo videu na sociálnych sieťach. Okrem toho, že ľuďom vo videách ukazuje, aký je život človeka so vzácnou chorobou, sa rada maľovala a zdieľala radostné momenty so svojou rodinou.

Úspech dosiahla najmä tanečnými videami, ktoré sa v roku 2015 okamžite stali hitmi. „Adalia mi úplne zmenila život. Predtým som zaň totiž nebola vďačná. Neuvedomila som si, čo je život, kým sa nenarodila,“ povedala Adaliina matka, ktorá len pred pár dňami musela oznámiť fanúšikom, že jej dcéra už nebude môcť pridať žiadne z jej skvelých videí. Vo veku 15-tich rokov totiž zomrela.

Adalia sa dotkla sŕdc miliónov ľudí

Jej rodina túto smutnú správu oznámila prostredníctvom jej sociálnych sietí. „Naozaj si želám, aby to nebola realita, ale bohužiaľ je. Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí ju milovali a podporovali,“ napísala Adaliina matka a dodala, že: „ďakujem aj lekárom a sestrám, ktorí sa dlhé roky snažili, aby bola zdravá.“ Zároveň za celú rodinu poprosila fanúšikov, aby pocity a chvíle po tejto obrovskej strate mohli prežiť v súkromí. Odkaz, ktorým rodina ukončila posledné vety na jej sociálnych sieťach je naozaj silný: „dotkla sa miliónov ľudí a zanechala veľkú stopu v každom, kto ju poznal. Už ju nič nebolí. Teraz tancuje pri všetkej hudbe, ktorú tak veľmi milovala.“

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Adalia Rose Show (@adalia06)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 02:19