Internet Movie Database
StoryEditor

Nemohla mať vlastné deti, a tak sa stala o ťažko choré. Perinbaba bola rozprávkovou aj v skutočnosti

25.12.2021, 12:00
Celebrity
Bez legendárneho filmu od režiséra Juraja Jakubiska si vie Vianoce málokto predstaviť. Na Benátskom filmovom festivale mala premiéru v roku 1985. Ako vyzerajú herci Alžbetka či Zubatá dnes?

Nezabudnuteľná Perinbaba

Petra Kolevská, ktorá stvárnila Alžbetku, si na herečku spomína s úsmevom na tvári. „Stretnutie s ňou bolo jedným z najsilnejších zážitkov, ktorý som si z nakrúcania Perinbaby odniesla. V tých časoch nebolo bežné stretávať sa pracovne s umelcami zo západu či s hviezdami svetového mena. Úplne nepredstaviteľné bolo povedať, že si s niektorou z nich aj ľudsky rozumiete, že má záujem rozprávať a deliť sa s vami o profesionálne skúsenosti,“ prezradila a dodala, že filmová Perinbaba taká v skutočnosti bola, čo bolo raritou. Zaujímavosťou z natáčania kultovej rozprávky je, že čarovná babka bývala v priestoroch Dobšinskej ľadovej jaskyne a keďže v nej bolo veľmi veľa schodov, herečku museli vynášať horskí nosiči.

Stvárnila ju vtedy slávna talianska herečka Giulietta Masina. Aj keď už dávno nežije, za svoj život jej bola dopriata veľká sláva. Jej súkromný život až tak veselý nebol, keďže sa starala o svojho manžela Federica Felliniho do poslednej chvíle. Celý život sa snažila otehotnieť, avšak po páde zo schodov o dieťatko prišla. Aj keď bol jej život na isté obdobie poznačený smútok, zmyslom jej života sa napokon deti stali. Niekoľko rokov totiž aktívne pracovala pre UNICEF, kde sa starala o deti z tretieho sveta nielen finančnými príspevkami, ale aj misiách. Pre mnohých tak bola symbolom toho, že aj keď život nevyjde podľa plánov, neznamená to, že naň treba zatrpknúť, práve naopak. Aj keď si mohla herečka dopriať luxus, radšej ho dávala tým, čo to skutočne potrebovali.. a to je skutočne obdivuhodné aj dnes.

Pozrite sa, ako kedysi vyzerala Perinbaba za mlada a ako vyzerajú herci dnes:

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
07. máj 2024 08:42