Internet Movie Database
StoryEditor

Nemohla mať vlastné deti, a tak sa stala o ťažko choré. Perinbaba bola rozprávkovou aj v skutočnosti

25.12.2021, 12:00
Celebrity
Bez legendárneho filmu od režiséra Juraja Jakubiska si vie Vianoce málokto predstaviť. Na Benátskom filmovom festivale mala premiéru v roku 1985. Ako vyzerajú herci Alžbetka či Zubatá dnes?

Rozprávka vznikla podľa knižnej predlohy bratov Grimmovcov s názvom Pani zima. Dej sa sústreďuje na nebojácneho Jakubka a Alžbetku, ktorí museli bojovať so Zubatou. Tá však prinášala smrť tam, kam prišla. Zaujímavosťou je, že Perinbaba nie je populárna len na Slovensku a v Čechách, ale každé Vianoce robí radosť aj Talianom či Nemcom. Čo je však s hercami dnes?

Krehká Alžbetka

Petra Vančíková- Kolevská stvárnila v Perinbabe Alžbetku, avšak od herectva upustila veľmi dávno. Už od útleho detstva naberala herecké skúsenosti, keďže jej rodičia pracovali v televízii. Zlomom bolo pre ňu práve natáčanie nezabudnuteľnej Perinbaby a v čase, keď sa rozprávka natáčala, mala Petra len 18 rokov. Zaujímavosťou je, že sa natáčala medzi vtedajším západným a východným blokom, čo znamená, že pri komunikácii medzi hercami potrebovali tlmočníkov. „V komunikácii s Tobiasom, predstaviteľom Jakuba, mi pomáhal tlmočník, čo som veľmi vítala, pretože som po nemecky nevedela,“ uviedla herečka v jednom rozhovore.

Prezradila aj, že s herečkou Giuliettou Masinovou nemala s jazykom problém, keďže obe vedeli po francúzsky. Rozumeli si nie len po ľudskej stránke, ale trávili spolu aj voľný čas. S nežnou Alžbetkou herečka v realite už nemá takmer nič spoločné, sama priznáva, že v namiesto nežného hlasu má hlboký a v skutočnosti je veľmi rázna. Aj keď sa neskôr objavila ešte v niekoľkých iných filmoch či divadelných predstaveniach, venuje sa radšej scenáristike a svojej rodine.

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
13. apríl 2024 00:51