Wandal Production
StoryEditor

Režisér Čiary chystá filmový megahit. Hercov hľadá v celej Európe

24.01.2018, 09:18
Celebrity
Po úspechu filmu Čiara režisér Peter Bebjak nezaspáva na vavrínoch. Tento krát sa chystá na náročnú snímku z prostredia Osvienčimu, na motívy knihy Čo Dante nevidel. Stane sa z nej celoeurópsky hit?

Minulý rok bol na slovenské kinohity neuveriteľne plodný. Odštartovala ho snímka Všetko alebo nič z dielne našej Evity, ktorá lámala rekordy v návštevnosti. Neskutočný úspech zožala aj Čiara producentky Wandy Adamik Hrycovej a režiséra Petra bebjaka a divákov zaujali i tituly ako Špina či Cuky Luky film.

Režisér Peter Bebjak po nakrútení Čiary však nezaspal na vavrínoch. Jeho film síce bojoval o oscarovú nomináciu, no zároveň už pracuje aj na novom projekte. Tento krát sa púšťa do filmu s pracovným názvom Správa, ktorý má pod palcom produkčná spoločnosť DNA. Tvorcovia totiž kúpili práve na knihu Čo Dante nevidel a na scenári pracujú už štyri roky.

Na divákov tak čaká ťažká s smutná téma z prostredia koncentračného tábora Osvienčim. Práve odtiaľ sa totiž podarilo utiecť dvom Slovákom – Alfrédovi WetzleroviRudolfovi Vrbovi. Ako prví spísali správu, vďaka ktorej sa svet po prvý raz dozvedel pravdu o masovom vraždení a hrôzach, ktoré sa tam diali.

„Chceme, aby ľudia cítili silu príbehu. Neobmedzujeme sa len na Slovensko, ide nám o to, aby bol tento film skutočne európsky. Okrem dvojice Vrba a Wetzler v deji vystupuje viacero postáv, ktoré ho zásadným spôsobom ovplyvnili a aj pre ne chceme nájsť kvalitné herecké obsadenie,” hovorí producent Rasťo Šesták. A myslí to vážne. Doposiaľ totiž nie sú známi žiadni herci, tvorcovia plánujú robiť celoeurópsky kasting.

Nakrúcať sa bude aj mimo Slovenska, štáb už bol trikrát na obhliadke Osvienčimu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 08:00