Ples v opere: Lucia HurajováOrange
StoryEditor

Ples v opere: Pozrite si tie najkrajšie róby

15.01.2018, 09:12
Celebrity
Ples v opere už tradične otvoril plesovú sezónu. V sobotu v historickej budove Slovenského národného divadla defilovali po červenom koberci dámy, ktorých róby vyrážali dych. Všetky vyzerali oslňujúco. Pozrite sa do našej galérie, vybrali sme pre vás tie najpôvabnejšie. Ktorá sa vám páči?

Už po deviatykrát bola hlavným poslaním plesu pomoc deťom so zdravotným znevýhodnením. Svojou účasťou 300 párov hostí podporilo dobročinný charakter podujatia s cieľom pomôcť vytvoriť lepšie podmienky pre deti so zdravotným znevýhodnením na ich ceste za kvalitným vzdelaním. Osemnásty ročník dobročinného Plesu v opere sa konal pod záštitou prezidenta Slovenskej republiky.    

​Po troch rokoch sa úvodný ceremoniál Plesu v opere vrátil k žánru opera. Režisérsku stoličku už po štvrtý raz obsadila Jana Burkiewicz a hudobnú produkciu opäť zastrešil talentovaný Oskar Rózsa. Hlavná téma úvodného ceremoniálu niesla záhadný názov Kabaret Mozart. Netradičné prvky a spojenia sa za uplynulé roky stali dobrou tradíciou a inak tomu nebolo ani tento rok. Opera sa spojila s Novým cirkusom, ktorý je charakteristický kombinovaním rôznych druhov umenia. Hostia počas úvodného ceremoniálu zažili Mozarta v mnohých jeho podobách, vypočuli si jeho prelúdiá, operu aj requiem.

Hostí programom venovaným jubilejnej storočnici sprevádzala neopakovateľná Božidara Turzonovová. Vrcholom večera bolo vystúpenie legendárneho Karla Gotta. Slávne hity maestra, Jany Kischner, Mira Žbirku, Katky Knechtovej či Dana Bártu si hostia mohli vychutnať v podaní Big Bandu Gustava Broma pod taktovkou Vladimíra Valoviča. O zábavu hostí sa tiež postarala aj česká rocková skupina Lucie a v priestoroch historickej budovy SND sa pod vedením primáša Martina Sleziaka predstavila Ľudová hudba Lúčnice.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 09:57