Nová scéna
StoryEditor

Búvaj dieťa krásne: Klasika v modernom šate vám spríjemní Vianoce

24.12.2017, 10:00
Celebrity
Krásna vianočná skladba Búvaj dieťa krásna dostala nový šat. Postarali sa o to mladí herci z Novej scény, ktorý sa s ňou pohrali. Spríjemní vám sviatočný večer.

K Vianociam neodmysliteľne patria dobre známe koledy. Jednou zo sviatočných stálic je aj skladba Búvaj dieťa krásne. A práve na tú si trúfli mladí umelci Divadla Nová scéna, ktorí ju nahrali v špeciálnej úprave. S nápadom hudobne sa pohrať s touto skladbou prišla Mirka Partlová:

„Búvaj dieťa krásne je vianočná skladba, ktorá nie je až tak opočúvaná ako napr. Tichá noc alebo Rolničky. Prišla mi vhodná na prearanžovanie. Skvelo to uchopil Ľubo Dolný, ktorý vytvoril zaujímavý aranžmán. Keďže sme nemali dostatok času na natočenie klipu, museli sme byť perfektne pripravení. Spolu s Tomášom Majláthom sme napísali scenár, určili dráhy každého herca a hlavne v krátkom čase sa musela nahrať skladba. Natáčalo sa po predstavení a prvá klapka padla až o 23.30h,“ hovorí Mirka. Zaujímavosťou je, že sa točilo odzadu, od posledného obrazu k prvému, aby herci nemuseli byť celú dobu v divadle na natáčaní. Posledná klapka padla o piatej ráno. „Chcem sa ešte raz poďakovať mojim kolegom, že do tohto projektu išli aj napriek dlhému nočnému točeniu.  Týmto klipom sme sa chceli poďakovať našim divákom za priazeň a zaželať im krásne a pokojné sviatky,“ dodáva Partlová. Uvidíte Davida Hartla, Patrika Vyskočila, Martina Kaprálika, Vlada Plevčíka, Mirku Drínovú, Janku Lieskovskú a ďalších.

Pozrite si originálnu vianočnú skladbu v podaní hercov z Novej scény. My z Evity vám želáme krásne a pokojom naplnené sviatky.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
05. máj 2024 23:17