profimedia
StoryEditor

Zatiaľ čo médiá riešili, kedy si založí rodinu, ona sa trápila. Adela Vinczeová potratila bábätko

14.12.2021, 17:00
Celebrity
Patrí medzi naše najobľúbenejšie moderátorky a otvorene rozpráva o témach, ktoré by mali ostať tabu. Aj taká je Adela Vinczeová - jedna z najinšpiratívnejších Sloveniek.

Keď sa povie meno Adely Vinczeovej, takmer automaticky sa s ňou spája téma tehotenstva. Pre známu moderátorku bola otázka prvého potomka tak častou, že si na to ľudia jednoducho zvykli. Pýtali sa nielen fanúšikovia, ale aj médiá, ktoré boli zvedavé na to, kedy sa jedna z najúspešnejších Sloveniek stane mamou. 

Adela a Viktor Katarína Kincelová

,.Človek by sa na takéto otázky nemal pýtať, pretože nikdy nemôže vedieť, z akého dôvodu tí ľudia dieťa nemajú. Možno sa to práve pýta osoby, ktorá potratila v šiestom mesiaci tehotenstva. Mala by sa o tom v spoločnosti robiť osveta, pretože dieťa nie je vecou, ktorá sa dá zariadiť. Aj keď niektorí ľudia si to myslia. Dieťa berú ako niečo, čo sa vyslovene organizuje. Plánujú si, kedy ho budú mať a niekedy dokonca aj kedy „príde na svet“ cisárskym rezom. Myslím, že aj mnohí iní ľudia sú na túto otázku citliví. Snažili sme sa o tom hovoriť, aby sa skrátka nepýtali,'' prezradila v rozhovore pre Evitu Adela, ktorá dodala, že na druhej strane chápe ľudskú zvedavosť.

,,Bolo by možno fajn byť natoľko slobodní, aby sme mohli bez strachu odpovedať na vhodnejšiu otázku, a to napríklad: „Ako to máte s deťmi?“ Táto verzia dáva väčšiu slobodu na rôznejšie odpovede a komfortnejšie sa môže cítiť aj ten, kto sa pýta,'' dodala. 

S nevhodnými otázkami sa moderátorka stretáva už dlho. ,,Mám to už v sebe upratané, aj keď nevylučujem, že ma nejaké skúšobné životné situácie ešte môžu presvedčiť o opaku. Čoraz viac celú situáciu odovzdávam prirodzenému dianiu,'' uviedla nám ďalej s tým, že na začiatku však takýto postoj nemala. Takéto otázky prichádzali totiž aj v čase jednej z jej obrovských bolestí.

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 11:48