profimedia
StoryEditor

Skutočnú lásku našiel až po boku muža. Kvôli urážkam od ľudí sa však Michal Dočolomanský bál priznania

12.12.2021, 22:00
Celebrity
Napriek tomu, že od jeho smrti uplynulo už 11 rokov, stále je pre verejnosť ikonickou osobnosťou. Postavy, ktorým vdýchol na divadelných doskách život, nesú spomienku naňho, no málokto vie, aký bol súkromný život Dočka - ako ho mnohí prezývali.

Michala Dočolomanského malo totiž priťahovať opačné pohlavie už v čase, keď sa jeho manželstvo rúcalo. Svedčí o tom výpoveď jeho veľmi dobrého priateľa Olda Hlaváčka, ktorý spomienky s ňou opísal v knihe o Dočkovi. 

„Keď som zazvonil pri jeho dverách, otvoril mi náš spoločný priateľ – veľmi populárny, o ktorom sa vedelo, že je inak orientovaný. Pýtam sa ho: Ty tu čo robíš? On mi na to, že Miša čaká s večerou, keď príde z predstavenia. Marta tam nebola...,“ prezradil v knihe a dodal, že už vtedy začínal tušiť, že mu jeho dobrý kamarát niečo tají. 

Časom sa mu však sám Michal zdôveril. Tým, že je inak orientovaný, sa trápil - aj kvôli tomu, že tušil, že to verejnosť nepríjme. Cítil sa nepochopený a iný.  „Veľmi ho to trápilo a nevedel si s tým rady. Na mojom pleci mal položenú hlavu a obaja sme plakali nad jeho nešťastím, že sa mu prestali páčiť ženy,“ priznal ďalej Hlaváček v spomínanej knihe a dodal, že Dočolomanskému na názore spoločnosti až príliš záležalo. Aj keď bol po boku svojho patnera šťastný, svoj vzťah držal v tajnosti. V tom čase okrem iného bojoval so zákernou rakovinou a vedel, že skôr či neskôr sa pavda o jeho orientácií prevalí. Svojmu partnerovi, televíznemu technikovi Alexandrovi Godovi, totiž odkázal chatu. Tušil, že skôr, či neskôr by na to médiá prišli, a tak sa rozhodol v rozhovore pre slovenský magazín priznať pravdu a to, že technik nie je len jeho kamarátom, ale aj partnerom, ktorého z celého srdca miluje.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
13. október 2024 08:22